Femeie moartă subit în somn după petrecerea de Mărțișor. Carmen Pecingină era membră PSD

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 40 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost găsită decedată în pat de iubitul său, în dimineața zilei de duminică, 3 martie 2024.

Carmen Pecingină a murit la vârsta de 40 de ani Foto: Facebook/Carmen Pecingină
Carmen Pecingină a murit la vârsta de 40 de ani Foto: Facebook/Carmen Pecingină

Necropsia efectuată de Laboratorul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a stabilit că aceasta a suferit un infarct. Femeia suferea o afecțiune medicală, dar, potrivit, unor informații nu urma un tratament. 

Carmen Pecingină din Gorj locuia în cartierul Diana din Târgu Jiu. Aceasta a petrecut sâmbătă, 2 martie 2024, într-un restaurant din Târgu Jiu de Ziua Mărțișorului, după care a venit acasă împreună cu iubitul său. Dimineața, bărbatul a constatat că iubita sa nu mai reacționa și a sunat la numărul de urgență 112. Echipajul medical sosit la fața locului a constatat că aceasta era decedată.

„A fost o veste care m-a șocat“

Carmen Pecingină divorțase în urmă cu aproximativ trei ani și avea o nouă relație. Aceasta lucra în domeniul asigurărilor, fiind inspector de daune, și era membră în PSD Gorj.

„O cunosc de la organizația de tineret. Ea tot timpul era mai slăbuță și nu m-am gândit vreodată că ar putea să sufere de vreo afecțiune. A fost o veste care m-a șocat“, a spus Constantin Ștefan, fostul președinte al organizației de tineret a PSD Gorj.

Prietenii și rudele sunt în stare de șoc, mai ales că nu știau că femeia suferă de vreo afecțiune medicală. 

Cauzele morții subite cardiace

Femeia a suferit de o „moarte subită cardiacă“, care este conform site-ului Sfatul Medicului „decesul cauzat de o cauză cardiovasculară care apare în decurs de o oră de la debutul simptomelor. Un stop cardiac brusc apare atunci când inima încetează să bată sau nu bate suficient pentru a menține perfuzia tisulară și viața“. 

Cea mai frecventă cauză de moarte subită cardiacă este boala.  

„La pacienții sub 35 de ani, cea mai frecventă cauză a morții subite cardiace este o aritmie fatală, de obicei în contextul unei anomalii structurale de la nivelul cordului. În cazul pacienților de până la 13 ani, cauza principala este o anomalie congenitală.

La pacienții cu vârsta cuprinsă între 14 si 24 de ani, cauza morții subite cardiace poate fi atribuită cardiomiopatiei hipertrofice, cardiomiopatiei aritmogene de ventricul drept, anomaliilor coronariene congenitale, canalopatiilor genetice, miocarditei, sindromului Wolff-Parkinson-White și sindromului Marfan“, se mai arată pe site-ul Sfatul Medicului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite