Revelionul Persoanelor cu Dizabilități. „Suntem în mediul nostru și ne simțim ca niște oameni normali“ VIDEO

0
Publicat:

Peste 120 de persoane cu dizabilități din județul Gorj s-au întâlnit în seara de joi, 28 decembrie, la un restaurant din municipiul Târgu Jiu pentru a sărbători intrarea în noul an.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de zi „Christian“ pentru persoane cu dizabilități, cu sprijinul Primăriei Târgu Jiu și al unor sponsori.

Participanții au dansat și s-au distrat așa cum au dorit, fără se simtă jenați în vreun fel de problemele de sănătate cu care se confruntă.

Ana Maria Staicu, mama unei persoane cu dizabilități, a spus că atmosfera este perfectă pentru fiul său.

„Este seara lor și ne bucurăm foarte mult. Este foarte fericit și se simte foarte bine. Îi place muzica, să danseze și să petreacă alături de colegii săi. Ei se simt ca o familie. Nu sunt diferențe între ei și se simt foarte bine. Mă întâlnesc și cu părinții altor copii cu dizabilități și socializăm. Ne-am făcut prieteni și ne mai spunem problemele cu care ne confruntăm“, a spus Ana Maria Staicu

Persoanele cu dizabilități s-au distrat în voie Foto: Alin Ion
Persoanele cu dizabilități s-au distrat în voie Foto: Alin Ion

Emilian Florescu a venit împreună cu fata sa care suferă de sindrom Down. Acesta spune că în acest fel fiica sa are posibilitatea să se distreze în voie: „Se simte în apele ei. Suntem ca o familie aici și organizarea este foarte bună“.

„Trebuie să profităm de acest moment și să ne simțim bine“

Filip (39 de ani) suferă de poliomielită din copilărie. Acesta spune că toți participanții la acest eveniment care marchează intrarea în noul an se simt oameni normali: „Este super și mă simt foarte bine. Este un mediu plăcut. Suntem în mediul nostru și ne simțim ca niște oameni normali“.

Florin Bănicioiu, 29 de ani, suferă de hidrocefalie. „Particip din primii ani la acest eveniment și de fiecare dată o fac cu mare plăcere. Îmi place la acest eveniment că socializăm. Ne bucurăm de acest moment ca și când este Revelionul efectiv. Trebuie să profităm de acest moment și să ne simțim bine“.

„Evenimentul a fost un prilej extraordinar de încântare și emoție“

Atmosfera a fost extroardinară, plină de bucurie, zâmbete, momente muzicale și concursuri amuzante pentru toți participanții. Evenimentul a fost un prilej extraordinar de încântare și emoție aducând un zâmbet pe fețele tuturor celor prezenți”, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului de zi „Christian“.

Potrivit acestuia, evenimentul a fost o ocazie de a aduce împreună beneficiari, voluntari, colaboratori și susținători într-un cadru plin de solidaritate.

„În cadrul serii de activități, participanții au avut oportunitatea de a se bucura de momente pline de veselie și de a crea amintiri de neuitat. Beneficiarii noștri, alături de voluntari dedicați și părinți au fost inima evenimentului, bucurându-se de fiecare moment într-un cadru plin de sprijin și prietenie“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului de zi „Christian“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite