Pui de barză, salvat de o familie din Gorj. Nu mai vrea să plece de la casa salvatorilor

0
Publicat:

Un pui de barză a devenit animalul de companie al unei familii din Gorj. Pasărea a fost salvată din trafic și acum nu mai vrea să plece de la salvatori. „Se plimbă grațioasă prin curte“, spun tovarășii ei.

Barza nu mai vrea să plece de la casa familiei Foto: Captură Antena 3
Barza nu mai vrea să plece de la casa familiei Foto: Captură Antena 3

Potrivit Antena 3, pasărea a fost salvată de familia Pupăzan, din județul Gorj. Aceasta a fost dusă la veterinar, unde a fost tratată timp de o lună, după care a fost lăsată liberă, însă puiul nu a mai vrut să plece.

„Am văzut din mașină un pui de barză cum a picat din cuib. Mi-am dat seama că este în pericol, deoarece, în mod normal, berzele nu cad din cuib. Am căutat-o și am găsit-o într-o stare gravă. Era plină de sânge pe cap și spate", a declarat Daniel Pupăzan, cel care a salvat-o. 

Barza a fost adusă de familia Pupăzan acasă și și-a făcut cuib în apropierea locuinței, iar ziua vine și și-o petrece alături de familia salvatoare. Vine și la geamul casei.

„Pleacă și doarme în alte locuri, dar vine și la noi. Vine și la geam ca să primească de mâncare. Am aflat ce îi place să pape. Mănâncă numai piept de pui crud, a povestit fetița familiei Pupăzan

Și-a făcut cuib în apropierea locuinței familiei salvatoare

Barza și-a revenit. Se plimbă grațioasă prin curte. Sperăm să plece la toamnă, pentru că este pasăre migratoare. Noi nu ne prea apropiem de ea, să nu se învețe totuși atât de mult cu oamenii", a spus salvatorul pentru Antena 3.

O altă familie din Târgu Jiu are o cioară drept animal de companie. Cronco a împlinit vârsta de patru ani și a avut parte de o petrecere surpriză.

Cronco a devenit cunoscut când a reușit să emită sunete umane. „Să mă bată mama“, sunt cuvintele pe care rostește și acum în fiecare zi. Le-a învățat după ce l-a auzit pe stăpânul său repetându-le mereu.

Cronco a jucat și într-un film. Este vorba de primul film horror românesc, „Capra cu trei iezi“, în care Maia Morgenstern a jucat rolul principal.

Cioara a fost găsită de familia Modoran pe o alee din parcul din Târgu Jiu. Căzuse din cuib și nu mai putea să zboare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite