VIDEO Pistolarul din Gorj a fost capturat de polițiști. În momentul arestării avea la el o armă | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorjeanul Petre Stăncioi, care era dat în urmărire generală, a fost capturat de polițiști într-o localitate care aparține de municipiul Târgu Jiu. 

Acesta se afla pe marginea râului Jiu. „Colegii mei l-au depistat pe bărbatul de 52 de ani, pe marginea râului Jiu, în localitatea componentă Iezureni, din municipiul Târgu Jiu. În aceste momente bărbatul se află în custodia polițiștilor. Bărbatul va fi condus la audieri, iar după ce procurorul de caz va administra toate probele necesare în această cauză, va dispune și măsurile legale care se impun“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Stăncioi a aruncat pistolul în momentul în care a fost prins. 

Petre Stăncioi a fost capturat de polițiști pe malul râului Jiu Foto: Adevărul
Petre Stăncioi a fost capturat de polițiști pe malul râului Jiu Foto: Adevărul

Stăncioi se ascundea de câteva zile, după ce a împușcat un om de patru ori în picioare și în  abdomen, fiind acuzat de tentativă de omor. În plus, pe data de 14 iulie, acesta a fost condamnat definitiv de instanța de judecată într-un dosar de șantaj la doi ani de închisoare cu executare. 

Stăncioi a aruncat pistolul Foto: Poliția Gorj
Stăncioi a aruncat pistolul Foto: Poliția Gorj

Gafă în cazul Stăncioi

Stăncioi are mai multe condamnări la activ, fiind considerat un individ periculos. În data de 14 iulie, când s-a pronunțat sentința, acesta a mers la domiciliul fostei sale soții, în comuna Turcinești, și l-a împușcat de patru ori pe concubinul femeii, după care s-a făcut nevăzut. 

Foto: Poliția Gorj
Foto: Poliția Gorj

Oamenii legii au încercat să-l captureze, căutările fiind efectuate pe tot teritoriul județului Gorj, dar și al județelor învecinate. La căutări a participat și un elicopter al MAI dotat cu aparatura necesară, care a survolat deasupra municipiului Târgu Jiu timp de mai multe zile.

Foto: Poliția Gorj
Foto: Poliția Gorj

Polițiștii au comis o gafă în acest caz, pentru că un localnic din comuna Lelești, care avea semnalmentele lui Stăncioi, a fost prezentat drept fugarul căutat, acesta fiind filmat de o cameră de supraveghere video în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate. În realitate, bărbatul era surdo mut și mergea în vizită la o rudă.

Foto: Poliția Gorj
Foto: Poliția Gorj

Cine este Stăncioi

În urmă cu mai mulți ani, Stăncioi apărea ca un om de afaceri de succes. Acesta se afla în anturajul unor oameni politici, dar și al unor polițiști, astfel că apare în câteva fotografii alături de fostul președinte Ion Iliescu. Stăncioi deținea un club de noapte, unde se practica și prostituția.

Atunci a fost o anchetă de proporții la nivelul Poliției Gorj, deoarece unii polițiști se aflau în relații apropiate cu Stăncioi și, potrivit unui fost polițist, acesta beneficia de protecția unor oameni în uniformă. După ce clubul i-a fost închis, Stăncioi s-a răzbunat și a dat foc mașinilor unor șefi din poliție. 

În anul 2017, Stăncioi a condus o grupare care fura din vilele unor oameni bogați, fiind condamnat la patru ani de închisoare. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite