Duster-ul cu şenile care a intrat în dotarea jandarmilor montani de la Rânca VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina Duster poate circula pe şenile sau pe roţi                                                 Foto: Jandarmeria Gorj
Maşina Duster poate circula pe şenile sau pe roţi                                                 Foto: Jandarmeria Gorj

Jandarmii montani din staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, au fost dotaţi cu un autovehicul Dacia Duster cu şenile, pentru intervenţiile din zona montană

Postul de Jandarmi Montan Rânca a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster 4x4 cu şenile, primul astfel de autoturism aflat în utilizarea structurilor montane de jandarmi din judeţul Gorj. Autovehiculul poate circula atât pe şenile, cât şi pe roţi.

„Autoturismul dotat cu kit-ul de şenile are o gardă la sol crescută, iar schimbarea şenilelor cu roţile de rulaj sau invers se poate efectua într-un timp redus, operaţiune care se poate efectua chiar în zona montană.     

Un astfel de autoturism dotat cu şenile a fost testat chiar în zona montană Rânca de producător, iar la aceste testări au participat şi specialişti din cadrul Jandarmeriei Gorj“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj.

Jandarmii din zona Rânca mai au în dotare o altă maşină de teren, un snowmobil şi un ATV. 

duster senile

Foto: Jandarmeria Gorj

„Postul de jandarmi montan Rânca mai are în dotare încă un autoturism Dacia Duster cu roţi de rulaj, snowmobil şi ATV, iar acest autoturism dotat cu şenile va contribui la reducerea timpilor de intervenţie a jandarmilor montani din Rânca la solicitările turiştilor, întrucât acesta se poate deplasa pe traseele greu accesibile din zona montană, pe pârtiile de schi, în condiţiile cele mai dificile, zăpadă, noroi)“, a mai spus Alin Ivan.   

    

Printre atribuţiile jandarmilor montani din Rânca se află menţinerea ordinii publice în zona montană, pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele de agrement, căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană şi soluţionarea apelurilor primite prin sistemul unic de urgenţă 112.

Vă recomandăm să mai citiţi 

Grevă de avertisment a minerilor de la o carieră de cărbune din Gorj. Ce solicită aceştia Guvernului

Porc tăiat şi pârlit în mijlocul unei străzi din municipiul Târgu Jiu. „Doar în România poţi vedea asta“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite