Grevă de avertisment a minerilor de la o carieră de cărbune din Gorj. Ce solicită aceştia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 200 de salariaţi au refuzat să intre la lucru                                              Foto: Arhivă
Aproximativ 200 de salariaţi au refuzat să intre la lucru                                              Foto: Arhivă

Aproximativ 200 de salariaţi de la cariera Jilţ Nord din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), au refuzat să intre la lucru, în schimbul I, vineri dimineaţă.

Minerii solicită un adaos salarial de 500 de lei şi aplicarea Legii 197 din 2021, care prevede pensionarea la vârsta de 52 de ani lucrătorilor din producţie, beneficiari de condiţii speciale. Casa Naţională de Pensii susţine că legea nu se poate aplica retroactiv şi că e nevoie de un nou act normativ, care să reglementeze această situaţie.

O grevă de avertisment de două ore a avut loc şi la cariera Lupoaia, din zona Motru.

Deputatul de Gorj, Radu Miruţă, a atras atenţia într-un mesaj pe Facebook că, săptămâna viitoare, angajaţii de la CEO ar putea să intre în grevă generală.

Protestatarii de la CEO, la sediile PNL şi PSD

Un protest al angajaţilor de la CEO a avut loc, aseară, în municipiul Târgu Jiu. La această acţiune au participat aproximativ 80 de persoane. Jumătate dintre protestatari au mers la sediile PNL şi PSD din municipiul Târgu Jiu.

„La PNL era uşa închisă. La PSD am găsit un domn. Noi îl căutam pe domnul Weber. L-am rugat să le transmită celor din conducerea organizaţiei doleanţele noastre. Oamenii au vrut să mergem peste ei. L-au căutat pe domnul Weber şi ca urmare a declaraţiilor pe care le-a făcut. Oamenilor nu le vine să creadă această că de modul în care s-au transformat. Înainte, când erau opoziţie ne dădeau dreptate, iar acum ne spun că de ce dorim să ne grăbim“, a spus Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Mira, despre participarea la „X Factor“: „Nici nu am fost difuzată. A fost destul de bizar“

Grevă de avertisment de două ore la cariera minieră Lupoaia din Oltenia. Minerii vor să iasă mai repede la pensie

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite