Două dosare penale pentru violenţă la o şcoală din Târgu Jiu. „Nu e conflict între copil şi copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, spune directorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au deschis două dosare penale în urma unui incident produs săptămâna trecută la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”, situată în zona centrală a municipiului Târgu Jiu.

Masina politie autospeciala Politia Romana FOTO Shutterstock

„În acest moment, la Poliţia Municipiului Târgu Jiu se află în lucru două dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ca urmare a unui eveniment produs la o unitate de învăţământ din municipiu”, a precizat Ioana Nanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Săptămâna trecută, la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” a izbucnit un scandal monstru după ce doi elevi din clasa pregătitoare s-ar fi îmbrâncit, iar mama unuia dintre ei a venit a doua zi la şcoală să îi ceară învăţătoarei să rezolve situaţia.

De altfel, mai mulţi părinţi refuză să îşi mai trimită copiii la şcoală, din cauza situaţiei generate de un copil considerat problemă, şi acuză unitatea de învăţământ că nu gestionează în mod corespunzător acest caz.

În acest context, directorul şcolii spune că, practic, problema nu mai este una între elevi, ci între părinţi şi un cadru didactic şi că s-a transformat într-o luptă a orgoliilor.

 „Am făcut tot ce ține de noi ca să mediem aceste conflicte, dar nu putem să mediem noi conflictul dintre un părinte și un învățător, atâta timp cât părintele își arată disprețul față de dascălul respectiv. Nu e conflict între copil şi copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, a declarat directorul școlii, conform observatornews.

În final, potrivit aceleiaşi surse, copii au ajuns la consiliere psihologică, plângerile la poliţie şi la Inspectoratul Şcolar Gorj, iar învăţătoarea la Urgenţe, în urma unui atac de panică pe care l-a suferit din cauza situaţiei create.

Inspectoratul Şcolar Gorj a comunicat, la rândul lui faptul că, în urma plângerilor primite, desfăşoară o anchetă „pentru verificarea situaţiei şi medierea unui conflict între părinţii elevilor dintr-o clasă a unităţii şcolare” şi a confirmat faptul că mai mulţi părinţi au refuzat să-şi mai lase copiii la şcoală, acuzând „disfuncţionalităţi şi conflicte la nivelul colectivului de părinţi”.

„IŞJ Gorj a luat act, în cursul dimineţii de 22 mai, de un incident petrecut, la finalul săptămânii trecute, în incinta unei unităţi de învăţământ gimnazial din Târgu Jiu. La momentul vorbirii, este în derulare o anchetă a instituţiei noastre pentru verificarea situaţiei şi medierea unui conflict între părinţii elevilor dintr-o clasă a unităţii şcolare.

Există, din informaţiile noastre, plângeri penale depuse la IPJ Gorj din partea mai multor părinţi ai elevilor din clasa deja menţionată, aceste aspecte urmând a fi soluţionate de instituţiile abilitate legal. Există numeroşi părinţi care, în acest moment, refuză să îşi mai trimită copiii la şcoală, acuzând disfuncţionalităţi şi conflicte la nivelul colectivului de părinţi, lucru ce afectează buna funcţionare a actului didactic la clasă. Unitatea de învăţământ face toate demersurile pentru rezolvarea situaţiei în regim de urgenţă”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Ionuţ Catrina.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite