Adolescenți prinși când vindeau cocaină lângă o școală din Târgu Jiu. Ce au mai găsit polițiștii la perchezițiile ulterioare VIDEO

0
Publicat:

Două adolescenți au fost prinși de polițiști în timp ce comercializau aproximativ 55 de grame de cocaină, în apropierea unei unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu. Perchezițiile ulterioare au scos la iveală și alte droguri, plus arme fără autorizație.

Au fost efectuate percheziții în urma cărora au fost depistate două pistoale cu aer comprimat și alte cantități de droguri. 

,,Ulterior, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, fiind descoperite și ridicate 152 de grame de cocaină, două pistoale cu aer comprimat și două terminale mobile și au pus în executare trei mandate de aducere“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Cei doi tineri, ajutați de un bărbat, au adus droguri și le-au comercializat în județul Gorj.

În cauză, s-a reținut că, începând cu luna martie a anului 2024, doi tineri, de 16 și 17 ani, și un bărbat, de 43 de ani, ar fi deținut, transportat și comercializat cocaină, în județul Gorj,  în schimbul a 350 de lei/gram“, au mai anunțat oamenii legii.

Trei suspecți au fost reținuți

„Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cele 3 persoane implicate, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată“, potrivit polițiștilor.

Cei trei au fost prezentați Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost confirmată de instanța de judecată. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinți, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj și o echipă canină din cadrul Centrului Chinologic ,,Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție", au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite