Doi foşti campioni la culturism, condamnaţi pentru evaziune fiscală: au avut câştiguri colosale din videochat, dar nu au plătit impozite

0
0
Soţii Feroiu au fost condamnaţi la amendă penală pentru evaziune fiscală    Foto: Arhivă Adevărul
Soţii Feroiu au fost condamnaţi la amendă penală pentru evaziune fiscală    Foto: Arhivă Adevărul

Doi campioni la culturism, au fost condamnaţi de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Soţii Mihai şi Bianca Feroiu au avut câştiguri colosale din practicarea de activităţi de videochat, dar s-au sustras de la plata impozitelor.

Cei doi au fost condamnaţi la plata de amenzi penale, pentru că au achitat prejudiciul. 

„Condamnă inculpata Feroiu Bianca la pedeapsa de 120 de zile amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă contiunuată. În temeiul art.61, alin. 2 C. pen. stabileşte un cuantum de 50 de lei pentru o zi amendă, urmând ca inculpata să plătească o amendă penală de 6.000 de lei“, a stabilit instanţa de judecată a Tribunalului Gorj. Bianca Feroiu a achitat prejudiciul stabilit de organele de anchetă, în cuantum de peste 177.000 de lei, dar instanţa de judecată a dispus obligarea acesteia să mai achite peste 146.000 de lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile aferente prejudiciului principal. 

De asemenea, soţul său, Paul Feroiu, a fost condamnat la o amendă penală de 4.500 de lei. Acesta a achitat prejudiciul în cuantum de 80.000 de lei, fiind obligat de instanţa de judecată să achite şi penalităţi de peste 77.000 de lei. Instanţa de judecată a hotărât să pună sechestru asupra unor locuinţei şi maşini până la achitarea sumelor. Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă. 

mihai feroiu

3 şi 5 dolari pe minut

Anchetatorii arată că cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.

Venituri încasate timp de nouă ani

Conform rechizitoriului, cei doi foşti sportivi au încasat în perioada 2009-2017 sume importante de bani din activităţi de videochat, dar nu au achitat impozitele aferente. 

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (...) În ceea ce o priveşte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“, se arată în rechizitoriu. 

Bianca Feroiu a fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obţinut titlul naţional la Culturism Senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de către Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Medici prinşi că absentau nemotivat de la cabinetele din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

A murit un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat de regele Mihai

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri