A murit un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat de regele Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Nicolae Filiş s-a stins din viaţă                                        Foto: facebook.com/veronica.pupaza.3
Profesorul Nicolae Filiş s-a stins din viaţă                                        Foto: facebook.com/veronica.pupaza.3

Nicolae Filiş, profesor de matematică, decorat de regele Mihai şi preşedinte de onoare al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, s-a stins din viaţă miercuri, 9 februarie.

Nicolae Filiş a fost decorat cu Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, în anul 2008, de către regele Mihai I. Distinsul profesor este fondator al ANRM Gorj şi era preşedinte de onoare al acestei organizaţii. 

„S-a stins din viaţă domnul prof. Nicolae Filiş, fondator al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, decorat în anul 2008, cu Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”, de către M.S. Regele Mihai I.

Bunul Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace şi lumină!“, a transmis Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

Fotografia, marea pasiune

Nicolae Filiş a fost pasionat de fotografie. A început să-l preocupe fotografia de când era în clasa a IX-a, la liceul din Novaci. Acesta a activat trei ani în Maroc.

„Ca profesor de matematică a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar şi în Maroc. Pasionat de fotografie, membru al Uniunii Artiştilor Fotografi din România din 1978, a expus lucrări în saloanele de fotografie din toate marile oraşe ale ţării. A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc. Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic şi profesional. A fost de cinci ori în Sahara şi a vizitat India, ţară surprinsă în fotografii pe care le-a expus şi la Târgu Jiu.

După constituirea Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, distinsul profesor gorjean, susţinând principiile şi valorile monarhiei, a înfiinţat ANRM Gorj.

Amintirea sa va dăinui în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut! Un model de demnitate, onoare şi curaj!“, se mai arată pe pagina de Facebook a Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

Vă recomandăm să mai citiţi 

   

Angajat la Complexul Energetic Oltenia, găsit spânzurat în balcon

Medici prinşi că absentau nemotivat de la cabinetele din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite