Cuplul de lebede de pe lacul din Târgu Jiu, luat la țintă. Masculul care avea grijă de cuib, rănit grav

0
Publicat:

O lebădă aflată pe lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu a fost rănită grav de către un grup de tineri, care au luat-o la țintă și au aruncat cu pietre în ea.

Lebăda rănită SURSA Claudiu Fiu
Lebăda rănită SURSA Claudiu Fiu

Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, este cel care a relatat cele întâmplate. El speră ca acei responsabili să fie trași la răspundere. 

„Incredibil ce «oameni» avem în jurul nostru... Incredibil în ce lume trăim.

Astăzi, un grup de tineri fără pic de educație a aruncat cu pietre în pasărea-simbol a orașului Târgu Jiu... Masculul de lebădă "Tică". Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibărește.

Avem aceste informații de la un martor care a văzut de la distanță. Sper și cer ajutorul tuturor celor care dețin informații sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei.

Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliță, în jurul orei 12“, a povestit Fiu.

„Pierdem o pereche de păsări delicate, care ne-au bucurat 12 ani“

Claudiu Fiu a relatat, într-un mesaj pe Facebook, că lebăda se află de 12 ani pe lacul de acumulare din Târgu Jiu. 

„Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată gestul. Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire, a trecut prin perioade dificile, și-au pierdut toți puii în anul când lacul a fost golit.

Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare. Acum, masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații AJVPS Gorj.

Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate, care ne-au bucurat 12 ani cu frumusețea și gingășia lor“, a scris Claudiu Fiu. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite