Lebădă epuizată, ajunsă în curtea unei femei din Oradea, salvată de pompieri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 O femeie din Oradea a sunat vineri la 112 anunţând că în curtea casei sale se află o lebădă care pare rănită şi epuizată, pompierii intervenind pentru salvarea păsării, relatează Agerpres.

Un echipaj de pompieri și un medic veterinar au plecat de urgență la adresa indicată, unde au stabilit că pasărea este doar rănită. Din cauza spațiului mic în care se afla nu reușea să-și ia zblorul.

''Vineri, 3 februarie, în jurul orei 14,30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Crişana' al Judeţului Bihor a fost primit, prin numărul unic 112, un apel care solicita intervenţia echipajelor pe strada Gheorghe Doja din municipiul Oradea, apelanta precizând că în curtea casei sale se afla o lebădă care părea rănită şi epuizată. La adresa indicată a fost mobilizat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi un medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor al IPJ Bihor, acesta din urmă evaluând pasărea şi constatând că nu este rănită, însă, din cauza epuizării şi a spaţiului relativ mic în care se afla, era în imposibilitatea de a-şi lua zborul'', informează ISU Bihor.

Pompierii au preluat lebăda şi au transportat-o, în siguranţă, în zona Silvaş, pe malul Crişului Repede, eliberând-o în mediul ei natural. 

O pasăre rănită, găsită la Târgu Jiu

O lebădă ranită a fost găsită în primăvara anului trecut de o familie din municipiul Târgu Jiu, care a dus-o la Poliţia Locală.

O familie de târgujieni a găsit o lebădă rănită pe strada Barajelor din municipiul Târgu Jiu şi a dus-o la sediul Poliţiei Locale, cerând sprijin pentru salvarea ei.

„Poliţiştii locali au preluat lebăda şi au încredinţat-o reprezentanţilor unui centru de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice, care îi va acorda toate îngrijirile necesare până când va putea să se reintegreze în mediul natural. Pe această cale, felicităm familia care a acţionat pentru salvarea lebedei, pentru spiritul civic de care a dat dovadă, şi îi mulţumim pentru încrederea acordată instituţiei noastre!“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Pe lacul de acumulare de pe râul Jiu trăiesc de mai mulţi anui mai multe familii de lebede, care reprezintă o adevărată atracţie. De multe ori, lebedele se rănesc în liniile de înaltă tensiune sau cele pentru transportul troleibuzelor. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite