Camere de supraveghere în parcările de pe drumurile naționale unde sunt abandonate frecvent gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei camere video mobile de supraveghere vor fi amplasate, în perioada următoare, în parcările de pe drumurile naționale din județul Gorj, unde se abandonează frecvent deșeuri, pentru prinderea celor care comit astfel de fapte. 

Camere de acest fel vor fi montate în parcările de pe drumurile naționale din Gorj Foto:DRDP Craiova
Camere de acest fel vor fi montate în parcările de pe drumurile naționale din Gorj Foto:DRDP Craiova

Acestea vor fi achiziționate în perioada următoare de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

Nu vom anunța locul unde vor fi mutate. În prima perioadă vor fi testate. Imaginile cu cei care aruncă deșeuri în locuri interzise vor fi puse la dispoziția polițiștilor și a Gărzii de Mediu, care trebuie să aplice sancțiunile prevăzute de lege. De asemenea, vom începe o campanie de mediatizare a celor care comit astfel de fapte“, a precizat Cristi Tudor, reprezentantul DRDP Craiova.

O primă cameră video a fost amplasată  într-o parcare pe un drum național din județul Dolj.

Nu fac față cantităților mari de deșeuri

În județul Gorj, lucrătorii de la Drumurile Naționale se confruntă frecvent cu abandonarea deșeurilor provenite din locuințe în parcări, astfel că nu fac față cantităților mari de gunoaie care trebuie ridicate. Pubelele din parcări sunt destinate deșeurilor provenite de la cei care călătoresc pe un anumit drum, cum ar fi ambalaje sau pet-uri. 

„Am ajuns să ridicăm gunoaiele de două sau chiar trei ori pe săptămână și tot nu este suficient. Sunt tot felul de deșeuri pe care oamenii le adus din gospodării, de la resturi menajere și până la saltele vechi sau saci cu resturi provenite în urma unor lucrări de construcție. Pubelele amplasate în parcări au rolul de a le asigura condiții normale participanților la trafic, care fac pauze și poate au nevoie de un loc pentru depozitarea ambalajelor sau a unor sticle din plastic. Nu este legal să vină cineva de acasă cu deșeuri și să le arunce în tomberoanele din parcări“, a mai precizat Cristi Tudor. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite