Zeci de saci cu gunoi, aruncați pe câmp la Fetești. Poliția a confiscat mașina cu care erau cărați

0
Publicat:

Abandonarea deșeurilor la întâmplare, în alte zone decât cele amenajate dă bătăi de cap și autorităților din Fetești. Polițiștii au confiscat o autoutilitară folosită de un bărbat pentru a transporta și abandona saci cu gunoi pe câmp, relatează infoialomița.ro.

Zeci de saci de gunoi aruncați la întâmplare FOTO infoialomita
Zeci de saci de gunoi aruncați la întâmplare FOTO infoialomita

 Autoritățile locale fac apel la cetățeni pentru a sesiza aruncarea deșeurilor în alte zone decât cele amenajate.

Polițiștii locali au surprins un bărbat, în weekend, în timp ce descărca dintr-o mașină mai mulți saci cu deșeuri pe un teren situat pe raza localității.

Ce sancțiuni a primit bărbatul

Bărbatul a fost identificat cu ajutorul Poliției Municipiului Fetești, fiind sancționat contravențional cu 10.000 lei. La aceasta s-au adăugat sancțiuni contravenționale pentru lipsa documentelor și inspecția tehnică periodică a autoutilitarei expirată.

Ca măsură complementară, conform procedurilor legale, a fost dispusă confiscarea vehiculului folosit pentru aruncarea deșeurilor într-un loc neautorizat.

Abandonarea deșeurilor în spații neautorizate în acest sens se sancționează conform OUG 92/2021 cu privire la regimul deșeurilor”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale.

Aceștia îi îndeamnă pe cetățeni să respecte legislația privind deșeurile și îi roagă pe cei care observă situații în care persoane aruncă saci cu gunoi ori resturi de materiale de construcții în alte locuri decât cele amenajate să sune de urgență la numărul de telefon al Poliției Locale Fetești– 0722.449.900. 

Focarul de infecție de la Borănești

În luna aprilie 2022, imagini apocaliptice din comuna ialomiţeană Borăneşti au fost prezentate de fostul șef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu.  Peste 5.000 de metri pătraţi au devenit un adevărat focar de infecţie. Maşinile stăteau la rând şi descărcau piei de animale, intestine sau ovine moarte, alături de alte deşeuri. 

"Ialomiţa! Sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp alături de deşeuri. Am chemat Poliţia Română! Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt infracţiuni, coordonate chiar de conducerea comunei. Dubele stau la rând să descarce organele animalelor.@curatamromania? Peste 5.000 mp acoperiţi cu organe de animale, în plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa sau în Africa? Împreună cu senatorul Dragoş Popescu membru al Comisiei de Mediu din Senat", a postat Berceanu pe pagina sa de socializare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite