Cea mai circulată șosea din vestul României intră în reparații, după o pauză de o lună VIDEO

0
Publicat:

Lucrările de reparații ample derulate pe șoseaua Deva (Hunedoara)-Lugoj (Timiș), având indicativul DN 68A, au fost reluate, la o lună după ce au fost întrerupte din cauza traficului intens.

DN 68A, din nou în șantier. Foto: DRDP Timișoara
DN 68A, din nou în șantier. Foto: DRDP Timișoara

Utilajele au revenit pe Drumul Național 68A Deva – Lugoj, pe tronsonul din zona Coșava – Coșevița, aflat la limita județelor Hunedoara și Timiș (video).

Reparații pe DN 68A

„De marți, 5 septembrie, au fost reluate lucrările în zona Coșava – Coșevița, suspendate în prima parte a lunii august ca urmare a traficului intens de pe acest sector. În paralel, au loc lucrări de tăiere a arborilor periculoși care se află pe drumul național DN 68A”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Reparațiile de la începutul lunii august pe un tronson de circa 14 kilometri din șoseaua Deva-Lugoj au fost oprite după două zile. Numeroși șoferi au reclamat blocajele create de lucrări, pe singurul tronson al drumului național care nu este „dublat” de Autostrada Lugoj-Deva.

Șoferii care circulă pe autostrada din vestul României, dinspre Timișoara spre Sibiu, sunt nevoiți să coboare de pe autostradă în nodul rutier Margina, pentru a-și continua traseul pe DN 68A Deva Lugoj, până la nodul rutier Holdea. De aici, își pot continua călătoria, fără întrerupere, doar pe autostradă până în orașele Cluj Napoca sau Sibiu. O pot face și pe DN 68A Deva-Lugoj, înspre Deva, mai puțin aglomerat pe sectoarele dublate de Autostrada Lugoj-Deva.

Tronsonul rutier Margina-Holdea a mai intrat în reparații ample, pentru câteva săptămâni, și în vara anului 2021.

Autostrada cu tuneluri, construită în paralel

Traficul intens și numeroasele mașini grele care îl tranzitează au făcut însă ca șoseaua să se degradeze. Dificultățile întâmpinate de șoferi pe acest tronson vor mai dura cel puțin trei ani, până la finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostrada Margina - Holdea, de circa nouă kilometri (video).

Lucrările la tronsonul rămas nefinalizat din Autostrada A1 Lugoj-Deva, între localitățile Margina (Timiș) și Holdea (Hunedoara) au fost reluate la începutul lunii iulie 2023, după o așteptare de peste șase ani. În acest timp, statul român a trebuit să reia procedurile de licitație pentru proiectarea și execuția restului de autostradă.

În 2022, contractul în valoare de 1,8 miliarde de lei fără TVA, pentru construcția tronsonului de 9,14 kilometri, numit și autostrada cu tuneluri, a fost atribuit de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) asocierii Spedition UMB – Tehnostrade – SA&PE Construct – Euro-Asfalt.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite