Agent de pază trimis în judecată pentru violarea unei fete dintr-un centru de plasament

0
Publicat:

Ion Artur Modoran, agent de pază, a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore, în vârstă de 16 ani, aflată într-un centru destinat protecției copilului din Târgu Jiu.

Fata a prezentat două înregistrări cu agentul de pază Foto: Cancan
Fata a prezentat două înregistrări cu agentul de pază Foto: Cancan

Adolescenta a făcut o sesizare împotriva agentului de pază care își efectua serviciul la unul din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, în primele zile ale acestui an.

Victima a prezentat două înregistrări audio-video, efectuate de ea cu telefonul mobil, în care este înregistrat un dialog cu tentă sexuală, cu agentul de pază. Personalul centrului a sesizat imediat poliția

„În cursul serii de 2 ianuarie 2024, o minoră în vârstă de 16 ani, aflată cu măsură de protecție plasament, în cadrul unui serviciu social al DGASPC Gorj, a prezentat personalului de serviciu, două înregistrări audio-video, efectuate de ea cu telefonul mobil în data de 01.01.2024, în care este înregistrat un dialog cu tentă sexuală, între ea și un bărbat în vârstă de 46 de ani, agent de pază, angajat al unui agent economic cu care instituția noastră are încheiat contract de prestări servicii de pază. Imediat, personalul de serviciu a anunțat telefonic Poliția Municipiului Târgu Jiu, la fața locului prezentându-se un echipaj de poliție“, au transmis atunci reprezentanții DGASPC Gorj. 

Bărbatul a atins-o pe fată în zona intimă

Potrivit comunicatului DGASPC Gorj, agentul de pază a atins-o pe fată în zona intimă. 

„În dimineața zilei de 3 ianuarie 2024, reprezentanții serviciului social împreună cu minora, însoțită de psiholog, precum și cu documentele solicitate, dar și cu probele audio-video, s-au prezentat la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu. (…) În urma verificărilor și a procedurilor legale întreprinse, s-a stabilit faptul că la data de 30 decembrie 2023, în timp ce se afla în cabina de la poartă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, bărbatu,l în vârstă de 46 de ani, a interacționat cu minora, atingând-o cu mâna pe corp și în zona intimă”, a mai transmis DGASPC Gorj.

Procurorii au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Modoran, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Tg-Jiu pe 15 februarie.

Instanța Judecătoriei Târgu Jiu a constatat, în urmă cu câteva zile, legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu, dispusă pe 5 ianuarie, împotriva lui Ion Artur Modoran. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite