Femeie mușcată de un câine pe o stradă din Alba Iulia. Momentul a fost filmat de o cameră de supraveghere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost mușcată de un câine în timp ce mergea pe o stradă din Alba Iulia. Victima a ajuns la spital, iar poliția îl caută pe proprietar pentru a-l trage la răspundere penală.

Câinele a ieșit din curte și a atacat-o pe femeie FOTO captură video
Câinele a ieșit din curte și a atacat-o pe femeie FOTO captură video

Potrivit Jandarmeriei Alba, miercuri, 21 februarie, în jurul orei 19.00, un apel la 112 solicita sprijinul jandarmilor pentru a interveni la un caz de agresiune canină.

O femeie în vârstă de 74 de ani a fost mușcată de glezna stângă, de un câine aflat liber pe stradă. Apelul la numărul unic de urgență a fost efectuat de soțul femeii.

„Jandarmii au ajuns în scurt timp pe strada Biruinței din cartierul Oarda al municipiului Alba Iulia și au constatat că cele sesizate telefonic se confirmă. A fost solicitată echipa operativă din cadrul IPJ Alba, victima fiind transportată pentru îngrijiri medicale la UPU Alba.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluare de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Facem precizarea că potrivit Ordonanței de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, astfel de fapte poate fi sancționate cu amendă, dar și cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a transmis Jandarmeria Alba.

Reprezentanții instituției recomandă cetățenilor să apeleze imediat numărul 112, în cazul în care observă câini agresivi în libertate, pentru a fi luate măsurile legale ce se impun în vederea evitării unor situații similare, în care ar putea fi implicați în special copiii, dar și adulții.

Recent, un bărbat din Sebeș a scăpat de fapta penală, dar trebuie să plătească daune morale după ce câinele său a mușcat de față un copil de trei ani. Victima a avut nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale.

Proprietarul câinelui a dat vina pe copil, dar, în final, a fost obligat să achite 12.000 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite