Un fotbalist francez de la Chindia (Liga I) s-a transferat în liga a 3-a italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A dat Superliga din România pe liga a treia din Italia. Mijlocașul francez Aly Ndom, în vârstă de 26 de ani, a fost transferat în toamna trecută la Chindia Târgoviște. A bifat doar trei meciuri în prima parte a sezonului, unul în campionat și două în Cupa României.

Mijlocașul francez Aly Ndom s-a transferat în liga a treia din Italia. FOTO AFC Chindia
Mijlocașul francez Aly Ndom s-a transferat în liga a treia din Italia. FOTO AFC Chindia

Acum, la câteva luni de la efectuarea transferului, Chindia Târgoviște s-a despărțit de jucătorul francez. După despărțirea de Chindia, Aly Ndom a semnat cu US Viterbese, o grupare din liga a 3-a italiană. Până să ajungă la Chindia, mijlocașul pusese umărul la promovarea formației Auxerre în prima ligă franceză.

Potrivit Transfermarkt.com, cota de piață a fotbalistului francez este 250.000 de euro.

Tot în această iarnă, Chindia s-a mai despărțit de Juan Passaglia și de Constantin Dima.

Chindia se află în cantonament în Antalya

Chindia Târgoviște a suferit o înfrângere, vineri după-amiază, în ultimul amical din turnelul de preătire din Antalya, scor 0-1, în fața germanilor de Chemnitzer. Singura reușită a întâlnirii a picat în repriza a doua.

FOTO AFC
FOTO AFC

Eșecul cu Chemnitzer a fost al doilea pentru târgovișteni pe durata stagiului de pregătire din Turcia, după cel cu FK Zira (2-3). În prima partidă de verificare susținută în Antalya, Chindia a depășit pe FC Aarau cu 2-1.

În campionatul intern, Chindia va juca pe 23 ianuarie, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești, cu FC Argeș. Formația din Dâmbovița are 21 de puncte acumulate și ocupă locul 12 în Superligă.

Două stadioane în Târgoviște

În ultimele zile ale lui 2022 a fost semnat contractul pentru proiectarea și construirea noului stadion de la Târgoviște. Valoarea proiectului pentru arena de 12.000 de locuri este de peste 54 milioane de euro.

Contractul a fost semnat pe final de an la sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, Consiliul Județean Dâmbovița fiind beneficiar al acestei investiții.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică e un consorțiu, format din ACI Cluj SA, biroul de proiectare Dico & Țigănaș și Imrat Service SRL. Acesta are la dispoziție 42 de luni pentru execuție, dintre care primele șase luni sunt pentru proiectare.

Întregul proiect are o valoare de aproximativ 271 milioane de lei, adică peste 54 de milioane de euro.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal, anunță autoritățile județene.

Stadiu avansat pe „Eugen Popescu”

Între timp, la stadionul „Eugen Popescu”, unde se lucrează și astăzi, s-a finalizat hidroizolarea, s-a montat structura acoperișului, s-a turnat betonul pe 2/3 din pista de tartan, au fost aduse toate scaunele, inclusiv cele pentru băncile de rezervă, iar în scurt timp va fi finalizat montajul membranei speciale, ultima componentă a acoperișului.

De asemnea, a început amenajarea parcării din spatele stadionului, care va avea o capacitate de câteva sute de locuri.

Valoarea actualului proiect este de aproximativ 15.000.000 euro, suportată exclusiv de către Primărie. Stadionul va avea o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri.

În comparație, stadionul Steaua (capacitate de 31.254 locuri) a costat la finalizarea lucrărilor aproximativ 81 de milioane de euro, Arcul de Triumf (capacitate 8.155 locuri) - 28,5 milioane euro, iar Rapid (capacitate 14.050 locuri) - 37,5 milioane de euro.

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că îşi doreşte înfiinţarea unui Muzeu al Fotbalului Târgoviştean, în condiţiile în care Stadionul „Eugen Popescu” se apropie de finalizare.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite