Unde ar putea fi înfiinţat primul muzeu al fotbalului. Ce obiecte vor fi expuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii Chindiei au făcut o vizită pe viitoarea arenă, aflată acum în construcţie. FOTO: Cristian Stan
Jucătorii Chindiei au făcut o vizită pe viitoarea arenă, aflată acum în construcţie. FOTO: Cristian Stan

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că îşi doreşte înfiinţarea unui Muzeu al Fotbalului Târgoviştean, în condiţiile în care Stadionul „Eugen Popescu” se apropie de finalizare.

Viitorul muzeu ar putea fi amplasat chiar în cadrul stadionului „Eugen Popescu”. Edilul a precizat că printre obiectele expuse aici ar vrea să se numere fotografii vechi cu clubul şi cu stadionul Chindia, dar şi obiecte, care au legătură cu istoria clubului. În acest sens, Cristian Stan face un apel la toţi cei care-şi pot aduce aportul, împrumutând astfel de „exponate”.

„Vreau să facem în holul de jos, de sub tribuna nouă, un mic Muzeu al Fotbalului Târgoviştean, pentru că şi cei tineri trebuie să ştie istoria clubului şi toate cluburile au. Vreau să-l facem exact la intrare, va fi o intrare foarte frumoasă. O să apelez la jurnalişti, dar şi la suporteri, care poate au obiecte sau poze importante, să ni le împrumute pentru asta. Şi poze cum arăta stadionul, câteva poze de la construcţia stadionului, să nu se uite peste ani că între 2019 şi 2022 acolo s-a construit un stadion. Chiar vreau să mă implic şi pe această zonă a conştientizării a ceea ce a însemnat Târgoviştea, din punct de vedere fotbalistic, sper ca puţin câte puţin aşa să-i facem pe cei tineri să cunoască istoria acestui club”, a precizat Cristian Stan.

Chindia Târgovişte ar putea să joace în această toamnă pe propria arenă, în condiţiile în care lucrările avansează.

De la promovarea în Liga 1, din 2019, Chindia şi-a jucat meciurile considerate ”acasă”departe de Târgovişte, la Ploieşti sau Buzău. 

Joi, 4 august, autorităţile au inaugurat nocturna şi tabelele de marcaj pe arena din Târgovişte.

La tribuna veche, mai sunt de montat 1.000 de scaune din cele 4.000. La tribuna nouă a arenei, gradenele sunt montate în proporţie de 80%, iar până săptămâna viitoare vor fi montate integral.

Lucrările de construcţie au fost executate extrem de încet, dar autorităţile locale spun că la toamnă arena va fi gata.

Deocamdată, Chindia Târgovişte îşi dispută meciurile considerate pe teren propriu pe arena “Ilie Oană” din Ploieşti.

Sâmbătă, 7 august, de la ora 18:30, în direct pe Digi Sport 1, Chindia Târgovişte joacă la Ploieşti cu CFR Cluj, în etapa a patra din Liga 1.

După primele trei runde, Chindia a strâns doar două puncte în clasament.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să construiască un stadion de 10.000 de locuri, la Târgovişte


Stadion nou pentru Târgovişte? Terenul a fost deja cumpărat

 

FOTO „Drumul” soţilor Ceauşescu de la primele demnităţi în stat la zidul execuţiei. Unitatea militară în care şi-au găsit sfârşitul, inaugurată ca muzeu

  

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite