Târgovişte va avea două stadioane moderne. Cum arată viitoarea arenă de 70 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadion Târgovişte

După ani de zile de tatonări, de întocmit acte, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a decis să aloce 70 de milioane de euro pentru viitoare arenă de fotbal care se va construi la Târgovişte, lângă Dâmboviţa Mall.

Stadionul va fi construit pe o suprafaţă de 69.559 mp şi va avea o capacitate de 12.012 locuri în tribune acoperite, dintre care 254 locuri VIP, 92 locuri pentru mass-media şi 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. 

„Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiţii pentru proiectul  - Complex Sportiv Stadion Municipal - în cel mai scurt timp urmând să fie scoase la licitaţie atât proiectarea, cât şi execuţia acestuia. 

Construcţia în valoare de 70 de milioane de euro se va construi lângă Dâmboviţa Mall, pe un teren pus la dispoziţie de CJ Dâmboviţa, care contribuie la acest proiect cu suma de 5 milioane euro. 

Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât şi meciuri din Uefa Europa Ligue şi Uefa Champions Ligue, dar şi meciurile echipei naţionale de fotbal, iar execuţia ar urma să ie realizată în trei ani.

stadion targoviste
stadion targoviste

În cadrul ansamblului vor fi amenajate şi un teren de antrenament şi o parcare publică supraterană, iar, pentru producerea energiei electrice, vor fi instalate sisteme solare.

În acelaşi timp, la Târgovişte se află în lucru bătrânul „Eugen Popescu”, stadionul pe care va evolua Chindia Târgovişte. Stadiul lucrărilor este de 70-80%, fiind vorba de lucrări de reabilitare şi modernizare. O tribună a fost realizată de la zero, iar cealaltă a fost refăcută în proporţie de 90%.

stadion tgv

   

stadion chindia


Stadionul Steaua (capacitate de 31.254 locuri) a costat la finalizarea lucrărilor aproximativ 81 de milioane de euro, Arcul de Triumf (capacitate 8.155 locuri) - 28,5 milioane euro, iar Rapid (capacitate 14.050 locuri) - 37,5 milioane de euro.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să construiască un stadion de 10.000 de locuri, la Târgovişte


Stadion nou pentru Târgovişte? Terenul a fost deja cumpărat

 

FOTO „Drumul” soţilor Ceauşescu de la primele demnităţi în stat la zidul execuţiei. Unitatea militară în care şi-au găsit sfârşitul, inaugurată ca muzeu

 

Dacă vreţi să aveţi ghid la Muzeul Comunismului, din Târgovişte, trebuie să vă faceţi programare

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite