„Uscatul“ a dat numele stadionului din Târgoviște. Eugen Popescu a fost antrenorul lui Cornel Dinu
0Microbiștii se vor putea bucura, în câteva săptămâni, de primul joc al Chindiei Târgoviște pe Arena „Eugen Popescu”. Lucrările de reabilitare vor fi recepționate în prima jumătate a lunii viitoare.

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a precizat că în ultimele 30 de zile lucrările au avansat într-un ritm susținut. La tribuna veche s-a amenajat toată zona de acces a oaspeților (gard, alee), s-a pus gresia și faianța la toalete, s-a turnat vopseaua epoxidică, s-a făcut racordul la rețeaua de gaze, s-a realizat fundația băncilor de rezerve. Lucrările sunt finalizate, cu excepția unor intervenții minore care țin de montarea unor prize, a unor corpuri de iluminat sau a monitoarelor.
Stadionul a „înghițit”, până acum, 46 de mil. lei
Potrivit edilului Cristian Stan, la noua tribună s-au montat toate gradenele, au fost șlefuite și hidroizolate, cu excepția celor de la tribuna VIP, au fost închise și compartimentate toate încăperile, s-au montat ușile și ferestrele de la parter, s-a făcut izolarea cu polistiren, s-a finalizat montarea peretelui din panouri sandwich și s-a montat tavanul casetat de la parter și de la etajul 1 aproape în totalitate.

„Tribuna nouă are undeva la 5.000 de locuri, teoretic este aproape gata, ceea ce înseamnă că încet, încet, ne apropiem de finalizare. Mai avem puțin și vom vedea din nou spectatori pe stadionul Eugen Popescu. Săptămâna viitoare începem și amenajarea parcării, cu vreo 400-500 de locuri. De asemenea, parcarea va rămâne deschisă ziua pentru cei care vor veni în parc. Este o investiție care a necesitat un efort foarte mare din bugetul local. La momentul la care discutăm sunt vreo 46 de milioane de lei investiți numai la stadion. Mi-ar plăcea stadionul să fie gata pe 10 decembrie 2022 și se fac eforturi pentru asta, dar nu știu dacă vom avea toate avizele. Lucrările s-ar putea să fie gata până atunci, dar va dura până când vom obține avizele”, a declarat în conferința de presă din teren, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.
De asemenea, s-au realizat instalațiile sanitare de la parter și de la etaj de la toaletele spectatorilor, s-a montat gresie în toate toaletele de la parter, în toate toaletele și spațiile comerciale de la etaj, pe scările spectatorilor spre strada Coconilor și pe scările de la accesul ziariștilor.
Vestiarele jucătorilor sunt și ele aproape finalizate, urmând să se zugrăvească cu lavabil, iar holurile au fost acoperite cu vopsea epoxidică, la fel și sala de conferință și holul de la acces VIP.
„La tribuna nouă - metalică, cel târziu mâine va începe montarea ultimelor componente ale acoperișului, respectiv grinzile și tiranții. Facem tot ceea ce depinde de noi ca în prima jumătate a lunii viitoare să recepționăm investiția. Am așteptat 50 de ani un stadion nou la Târgoviște, cred că mai putem aștepta câteva săptămâni prima arenă cu adevărat modernă din istoria fotbalului târgoviștean. Luăm 3 puncte cu Hermanstadt, duminică”, a dat asigurări Cristian Stan.
Cine a fost Eugen Popescu, poreclit ,,Uscatul"
Născut în Bucureşti, Eugen Popescu avea 32 de ani și era veteranul formaţiei care a promovat pentru prima dată Târgoviştea în „A”, în 1961.




„A fost un jucător exponenţial al echipei, sobru, precis în intervenţii şi dur la minge în lupta cu adversarul. <Uscatul>, așa cum era alintat, a fost titular în eşalonul secund şi va fi căpitanul echipei în primul campionat din elită fotbalului românesc, unde va evolua în 24 din cele 26 de partide oficiale. După retragere, va deveni antrenor la cei mici, unde a devenit ,,nea Genu", aşa cum i-au spus cu simpatie cei care l-au cunoscut. A fost timp de patru decenii omul care a scos pe bandă rulantă generaţii de jucători talentaţi, între care Cornel Dinu, Bruno Grigore, Mihai Turcu, Nicolae Stan, Dumitru Economu, Ion Ene, Claudius Sava, Ion Stăncescu, Ionel Pitaru, Nelu Isaia şi mulţi alţii, fără de care formaţia oraşului nu ar fi putut să revină în prima divizie şi să evolueze alte opt campionate la cel mai înalt nivel, în perioadele 1977-1980, 1981-1984 și 1996-1998”, a precizat Gabriel Degeratu, în lucrarea sa ”Fotbal sub Turnul Chindiei” .
Eugen Popescu a fost cel mai bun şef al Centrului de Copii şi Juniori al Târgoviştei fotbalistice, a îndeplinit și funcția de antrenor principal al echipei de seniori a Metalului care activă în Divizia B, unde a avut rezultate foarte bune.
În semn de omagiu pentru întreaga activitate, autorităţile au hotărât, după decesul lui din anul 1996, ca Stadionul Municipal să se numească „Eugen Popescu”.