Grupul „Iarbă Dulce” : Șapte persoane arestate pentru trafic de droguri. Canabisul era cultivat într-o localitate din Dâmbovița

0
Publicat:

Șapte persoane au fost arestate preventiv după ce au vândut droguri pe o platformă online, într-un grup denumit „Iarbă Dulce”. Aceștia cultivau canabis în localitatea Pucioasa, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Șapte persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. 

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2022 - 1 iunie 2024, în județul Dâmbovița, ar fi fost constituit și ar fi  acționat un grup infracțional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfășurării de operațiuni de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină). Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracțional, în scopul comercializării rapide de droguri și pentru păstrarea anonimatului, ar fi înființat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”.” , menționează reprezentanţii IPJ Dâmboviţa. 

Totodată, liderul ar fi organizat și ar fi supervizat operațiunile de vânzare a canabisului și cocainei prin intermediul altor suspecți, iar în intervalul septembrie 2023 - 1 iunie 2024, se presupune că ar fi inițiat și menținut o cultură de canabis într-un imobil deținut de el, cu sprijinul membrilor grupului.  

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate la data de 1 iunie 2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri), situată în orașul Pucioasa, deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost descoperite 6 plantații de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalații complexe de ventilare, încălzire și udare, pentru întreținerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, diverse cantități de fragmente vegetale, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție și dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.”, se precizează în comunicatul IPJ Dâmbovița. 

Patru dintre persoanele cercetate locuiau în această clădire, într-o zonă special amenajată în acest scop. 

Pe 2 iunie 2024, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmbovița au reținut 7 persoane pentru 24 de ore. Apoi, judecătorul Tribunalului Dâmbovița a ordonat arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog,  Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, Serviciului Criminalistic Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite