Cultură de canabis, descoperită într-o casă din Glodeanu Siliștea. Traficanții au fost arestați

0
Publicat:

Două persoane dintr-o comună din județul Buzău au fost arestate preventiv fiind depistate cultivând canabis într-o casă. Procurorii au descoperit și ridicat sute de plante în diferite stadii de creștere, împreună cu instalația necesară pentru întreținerea culturii.

Cultura de canabis a fost găsită într-o casă din Glodeanu Siliștea. SURSA Arhivă
Cultura de canabis a fost găsită într-o casă din Glodeanu Siliștea. SURSA Arhivă

Anchetatorii au depistat în cadrul cercetărilor o cultură indoor de canabis dezvoltată în comuna Glodeanu Siliștea, din judeţul Buzău.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluţie, precum şi instalaţia necesară întreţinerii culturii au fost ridicate în aceeaşi zi, pe parcursul percheziţiei domiciliare efectuate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov", se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

De asemenea, în sarcina unuia dintre inculpaţi s-a reţinut şi faptul că a deţinut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis şi fragmente de plantă (drog de risc), descoperite şi ridicate pe parcursul acţiunii, atât de la adresa din judeţul Buzău, cât şi de la o adresă din municipiul Bucureşti.

În cursul zilei de marţi, 27 februarie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău.

Registru al traficanților, proiect de lege aflat în lucru

Cei doi inculpați care cultivau canabis în casă, la Glodeanu Siliștea, ar putea ajunge într-un registru național al traficanților, fiind obligați să facă periodic vizite la secția de poliție și să furnizeze o serie de informații privind locurile frecventate și persoanele cu care iau contact.

Parlamentul a adoptat, cu o majoritate largă, un proiect de lege semnat de mai mulți parlamentari, ce vizează înființarea Registrului Traficanților de Droguri. Este un instrument asemănător registrului în care se regăsesc persoanele care au fost condamnate pentru viol sau alte abuzuri sexuale, al cărui scop este ținerea sub control a unui fenomen ce a căpătat amploare, traficul și consumul de droguri.

„Acesta va funcționa după modelul Registrului Agresorilor Sexuali, urmând să fie o adevărată bază de date în care vor fi înscrise numele persoanelor care au făcut trafic de droguri de risc și mare risc, în țară sau internațional, și-au pus locuința la dispoziție pentru consum de droguri, au îndemnat la consum de substanțe interzise, au furnizat unui minor inhalanți chimici toxici sau au eliberat substanțe psihoactive pe bază de rețetă, știind că aceasta este falsă și alte fapte similare”, spune senatorul Vlad Mircea Pufu, unul dintre inițiatori, într-o postare pe Facebook.

Potrivit parlamentarului buzoian, persoana al cărei nume va apărea în Registru va fi obligată să facă periodic vizite la secția de poliție și să furnizeze o serie de informații privind locurile frecventate și persoanele cu care ia contact, în caz contrar riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau o sancțiune contravențională, în funcție de gravitatea faptei.

BuzăuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite