Traficanți de droguri, arestați preventiv. Vindeau canabis, cocaină și MDMA. Grup de 38 persoane, la audieri

0
Publicat:

Doi traficanți de droguri de risc și mare risc au fost reținuți și ulterior arestați preventiv. Aceștia vindeau canabis, cocaină și MDMA pe raza județului Olt, unul dintre ei fiind surprins în flagrant.

Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română
Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română

Activitatea infracțională a celor doi traficanți, pentru care anchetatorii -  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt- au obținut probe, s-ar fi desfășurat în perioada februarie - mai 2024.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada februarie - mai 2024, una dintre acestea ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA, către consumatori din județul Olt.

Cea de-a doua persoană a fost prinsă în flagrant delict, în cursul zilei de ieri (n. red. -  miercuri, 29 mai 2024), în timp ce ar fi deținut o cantitate de canabis destinată vânzării, un grinder, un cântar electronic de precizie, precum și o sumă de bani. De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că aceasta ar fi vândut în mod repetat canabis (drog de risc) către diverși consumatori, inclusiv celeilalte persoane cercetate”, au precizat reprezentanții IPJ Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română
Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română

Polițiștii și procurorii au descins la 13 adrese, din Slatina și localitățile limitrofe, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, fragmente vegetale uscate de culoare verde olive, dispozitive de mărunțit, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și sume de bani.

De asemenea, au fost conduse la audieri 38 de persoane în baza mandatelor de aducere emise pe numele acestora. După administrarea probatoriului, la data de 29 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reținerea a două persoane, pentru 24 de ore”, se mai menționează în comunicat.

Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română
Anchetatorii au găsit dorguri la percheziții FOTO: Poliția Română

Cele două persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc au fost arestate joi, 30 mai 2024, pentru 30 de zile, în urma deciziei Tribunalului Olt. 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române și de sprijinul politiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Olt și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai menționează polițiștii în comunicatul transmis.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite