Cum reuşeşte o localitate să-i ţină pe tineri „acasă”: loturi de casă, bază sportivă, centru de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localitatea s-a umplut de case noi FOTO CS
Localitatea s-a umplut de case noi FOTO CS

Comuna Dragomireşti, din Dâmboviţa, pare tot mai atractivă pentru tineri din localitate. Pe dealurile unde, până acum câţiva ani, păşteau vitele, acum s-au ridicat trei cartiere de case.

Primăria comunei Dragomireşti, care are 9.000 de locuitori, pare să fi rezolvat, într-o oarecare măsură, exodul tinerilor din localitate către alte zone din ţară sau străinătate. În doar câţiva ani, în zonele în care păşteau vitele, au răsărit cartiere de case.

Parcelele au fost date de Primărie tinerilor care şi-au construit locuinţe. Asta i-a ţinut legaţi de glie şi nu au mai plecat din ţară. Mulţi fii ai satului şi-au întemeiat familii, iar comuna se extinde de la an la an.

Străzile din cartierele destinate tinerilor din Ungureni şi Râncaciov vor fi asfaltate anul acesta în întregime, spune edilul. 

Administraţia locală le-a dat tinerilor şi alte motive să stea în localitatea în care s-au născut. Vorbim de o sală de sport modernă şi o grădiniţă, şi urmează o sală de fitness şi un bazin de înot. Investiţiile sunt realizate din fonduri europene, dar şi cu ajutor de la Guvern. 

Dragomiresti

„Este o idee care vine să completeze ceea ce am reuşit pentru tinerii din această localitate, în speţă să creez cămine de casă, să fac bază sportivă cu sală de sport. Tinerii, de altfel, au solicitat şi un centru de acest gen, centru spre care mergeau la Târgovişte. Am vrut să se bucure la nivel local de un centru spa, nu să meargă în altă localitate”, spune Dragoş Vlădulescu, primarul comunei Dragomireşti. 

Valoarea totală estimată a construcţiei este de peste 2.3 milioane lei, bani de la bugetul local.  

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Complexul de Nataţie VS Baza Crizantema, la un an de la investiţie

Complexul Turistic de Nataţie de la Târgovişte a fost inaugurat. Care sunt tarifele

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite