FOTO Complexul de Nataţie VS Baza Crizantema, la un an de la investiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 7 august, s-a împlinit un an de la deschiderea "Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte". În urmă doi ani, Primăria Târgovişte primea corecţii financiare din partea ADR Sud Muntenia pentru că lucrările erau mult întârziate. Astăzi, locaţia a devenit una preferată de târgovişteni.

În urmă cu doi ani, deşi se era construit, principalul bazin din zona de ştrand nu era prevăzut cu alimentare cu apă, aleile pietonale nu erau construite, iar Primăria Târgovişte risca să plăteacă corecţii financiare uriaşe, care ar fi dus la instrarea în insolvenţă a administraţiei locale.

image

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în activitatea de acolo, deopotrivă directori, casieri, salvamari, instalatori sau electricieni pentru eforturile depuse! Sigur că lucrurile pot fi îmbunătăţite, dar atunci când există responsabilitate şi profesionalism, orice obstacol poate fi depăşit", a precizat primarul Cristian Stan.

Construcţia Complexului de Nataţie şi Turism al municipiului Târgovişte a început în anul 2012. Este un proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare de 88 milioane lei, din care 50% contribuţie financiară nerambursabilă, 50% reprezintă contribuţie proprie a municipiului. 

Pentru a duce la bun sfârşit acest proiect a fost nevoie de o revizuire a proiectului tehnic pentru că o serie de lucrări nu au fost prinse în documentaţia iniţială, a fost nevoie şi de înlocuirea dirigintelui de şantier, iar ADR a aplicat o corecţie financiară de 5% pe procedura de achiziţie, sancţiune pe care primăria a reuşit să o anuleze.

image

Complexul turistic de nataţie s-a dezvoltat pe structura fostei Baze de Agrement „Crizantema” şi se va întinde pe 10 hectare.

Complexul de Nataţie şi Turism este prevăzut cu un bazin de înot acoperit, ştranduri, terenuri de tenis şi de baschet, piste pentru role şi biciclete, spaţiu destinat spectacolelor şi 200 de locuri de parcare. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite