Cu ce viteză „zbura” un șofer într-o localitate din Dâmbovița. Oamenii legii cu greu l-au tras pe dreapta

0
Publicat:

Inconstiența șoferilor care circulă cu viteză excesivă în interiorul localităților este o problemă gravă cu consecințe tragice. Nu de puține ori, șoferi nu conștientizează pericolele asociate vitezei excesive, în special în zonele populate.

Poliție radar. FOTO Arhivă
Poliție radar. FOTO Arhivă

Lipsa cursurilor de conducere defensive și a campaniilor de informare eficiente contribuie la această problemă.

Cel mai recent exemplu de inconștiență la volan a fost al unui tânăr de 32 de ani din Dâmbovița, care a fost a dat peste cap radarul polițiștilor, în interiorul localității.

Acesta a fost prins de polițiști din cadrul Serviciului Rutier circulând cu mașina cu viteza de 170 km/h pe raza localității dâmbovițene Săcuieni.

Viteză mare, radar. FOTO IPJ Dâmbovița
Viteză mare, radar. FOTO IPJ Dâmbovița

Acesta a primit o amendă drastică și i-a fost suspendat permisul de conducere pe o durată de patru luni.

Tânărul conducător auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3960 de lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Oamenii legii spun că unii șoferi ignoră cu bună știință limitele de viteză, considerându-le restrictive sau nesemnificative. De cele mai multe ori, șoferii dau vina pe presiunea timpului și stresul vieții cotidiene.

Un moldovean băut a fost prins de radar cu 127 km/h pe un bulevard din Târgoviște

Un tânăr de 36 de ani, din Republica Moldova, a fost prins, joi, 22 februarie 2024, conducând cu 127 km/h pe Bulevardul Eroilor din Târgoviște, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Polițiștii au efectuat semnal pentru oprire, însă șoferul și-a continuat deplasarea până pe strada Cernăuți, unde a fost oprit. Bărbatul a fost supus testării pentru alcoolemie, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, s-a deplasat cu viteză excesivă și sub influența alcoolului, precum și pentru că a adoptat un comportament agresiv în trafic, în sensul că s-ar fi deplasat succesiv de pe o bandă de mers pe alta în vederea depășirii celorlalte autovehicule, constituind un pericol pentru participanții la traficul rutier, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3.630 de lei. În plus, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 270 de zile”, se precizează într-un comunicat transmis de către IPJ Dâmbovița.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite