Drumul din Olt pe care radarul a făcut prăpăd: 45 șoferi rămași fără permis în trei zile. A întrecut DEx Craiova-Pitești

0
Publicat:

Polițiștii din Olt au lăsat fără permis, în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, 117 șoferi, 92 dintre aceștia pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale admise. Jumătate dintre vitezomanii lăsați fără permis au fost surprinși cu radarul pe un singur drum din Olt.

DEX 12 rămâne drumul din Olt cu cea mai mare viteză înregistrată de radar FOTO: arhiva/IPJ Olt
DEX 12 rămâne drumul din Olt cu cea mai mare viteză înregistrată de radar FOTO: arhiva/IPJ Olt

A fost un sfârșit de săptămână rodnic pentru polițiștii olteni, spre ghinionul șoferilor care, îmbiați de vremea însorită, de carosabilul uscat și de faptul că în weekend traficul în județ nu este foarte aglomerat, au accelerat prea mult. În total, în perioada 26 - 28 ianuarie 2024, polițiștii olteni au aplicat peste 500 sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 155 mii lei.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 523 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 155.000 de lei. Polițiștii au reținut și 117 permise de conducere, dintre care 92 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, cinci pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 20 pentru alte abateri.

Interesant este că pe un singur drum din județ au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h aproximativ jumătate dintre permise (45 permise reținute pe acest drum). „Drumul permiselor pierdute” este Drumul Național 6, care face legătura între Caracal și Alexandria și care în cursul anului trecut, în special pe perioada verii, le-a scos peri albi șoferilor obligați să stea zeci de minute în așteptare, la semafoare. Drumul a fost în reabilitare (lucrările se apropie de final) și s-a circulat, pe zeci de kilometri, alternativ. 

Drumul Expres continuă să dețină supremația la viteză

Deși în ultimul weekend cele mai multe permise pentru încălcarea vitezei au fost reținute în urma înregistrărilor cu aparatele radar pe DN 6, cele mai mari viteze, în schimb, au fost înregistrate pe Drumul Expres Craiova – Pitești (pe care în prezent se circulă de la Balș și până la Colonești). În cele trei zile aparatele radar au înregistrat pe acest drum viteze de 170-180 km/h, e drept, mult sub recordul absolut înregistrat în toamna anului trecut pe DEX 12 - 248 km/h.   

Al treilea drum în TOP 3 drumuri, în Olt, pe care șoferii încearcă puterile mașinii este DN 65 – E 574, pe segmentul Balș – Colonești care traversează județul Olt.

Numărul în creștere de constatări privind încălcarea limitei legale de viteză are legătură, pe de o parte, cu faptul că sectoare reabilitate de drum îi „îndeamnă” pe șoferi să apese pedala, dar și cu creșterea numărului de aparate radar de care polițiștii olteni dispun.  În prezent, patru aparate radar sunt la dispoziția polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, trei sunt la  Poliția Slatina, două la polițiștii din Caracal, tot câte două și la polițiștii de la Drăgănești și Corabia, iar câte un aparat radar au polițiștii de la Balș, Scornicești și Potcoava.

Pe drumuri precum DEX 12 se ating uneori viteze aiuritoare, în schimb pe DN 6, unde au fost reținute cele mai multe permise în perioada 26-28 ianuarie, șoferii plătesc tot cu suspendarea permisului pentru că circulă cu peste 100 km/h în localitate.

În prezent, pe drumurile din județul Olt nu există încă niciun radar fix, constatările făcându-se cu aparatele radar mobile operate de polițiști.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite