Șofer de TIR din Ucraina, reținut de polițiștii români. Transporta zahăr în Grecia

0
Publicat:

În loc să ajungă cu marfa la destinație, șoferul unui de TIR din Ucraina, care circula marți pe șoseaua europeană E85, dinspre granița de nord a țării, a nimerit în arestul Poliției Buzău. Acesta a fost înregistrat de radar conducând cu viteză execesivă, însă, la control i-au fost descoperite și alte nereguli.

Camionagiul ucrainean a fost înregistrat de radar cu 81 de kilometri pe oră. SURSA Arhivă
Camionagiul ucrainean a fost înregistrat de radar cu 81 de kilometri pe oră. SURSA Arhivă

Șoferul ucrainean, în vârstă de 60 de ani, nu se afla la prima cursă prin România atunci când a fost oprit de echipajele de poliție care marți acționau la Mihăilești, în județul Buzău. Acesta transporta zahăr în Grecia.

„La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 60 de ani, cetățean străin, pentru infracțiuni la regimul rutier. Acesta a fost depistat şi oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autocamion pe DN2 E85, în afara localității Mihăilești, cu o viteză peste limita legală”, informează Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Buzău.

Camionagiul fost oprit în trafic pentru depășirea vitezei regulamentare, la ieșire din Mihăilești Fusese înregistrat de radar conducând cu 81 de kilometri pe oră, în localitate.  

Potrivit comunicatului de presă al IPJ Buzău, polițiștii au procedat la verificarea bărbatului în bazele de date, constatând astfel că șoferul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Față de șofer a fost luată măsura reținerii pentru de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru a dispune cu privire la măsura preventive”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

În aceeași zi, polițiștii buzoiani au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate în trafic.

Un număr de 57 de şoferi au depăşit limitele legale de viteză, iar opt dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză, 154 km/h, a fost înregistrat de aparatele radar autoturimsul unui tânăr de 18 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în afara localității Poșta Câlnău.

BuzăuPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite