Universitatea din România care a eliminat complet plățile cu numerar. Mâncarea de la cantină, doar cu cardul

0
Publicat:

Începutul noului an universitar a venit cu schimbări în Suceava, unde studenții s-au trezit că pot plăti doar cu cardul sau prin virament bancar taxa de studiu și cazarea. În plus, nici mâncarea de la cantină nu mai poate fi plătită cu bani cash.

Taxele de studiu pot fi achitate exclusiv online. Foto: shutterstock (Arhivă)
Taxele de studiu pot fi achitate exclusiv online. Foto: shutterstock (Arhivă)

Toate aceste măsuri au fost adoptate de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV). Conform știrisuceava.net, inclusiv angajații instituției sunt nevoiți să efectueze plăți doar cu cardul pentru servicii. 

De asemenea, taxele de studiu pot fi achitate exclusiv online, pe o platformă de pe site-ul USV.

Începând cu data de 1 octombrie, cei care s-au dus la cantină pentru a lua masa au fost înștiințați că nu mai pot efectua plata cu bani cash, ci doar cu cardul. Întrucât multe persoane au aflat de schimbare doar după ce s-au prezentat la cantină, conducerea instituției a decis ca timp de șapte zile să fie permise și plățile în numerar.  

Plățile vor putea fi făcute doar cu cardul începând de săptămâna viitoare. 

Hotărârea de a interzice plata cu bani cash a fost luată prin Ordinul nr. 334/2023, întocmit de rectorul Universității „Ștefan Cel Mare” Suceava, Valentin Popa. 

În mod excepțional, pentru motive temeinice și doar cu aprobarea rectorului, se pot efectua tranzacții în numerar”, se arată pe un anunț pus pe ușa cantinei. 

Mai mult decât atât, studenții USV au fost obligați în anul 2021 să prezinte dovada vaccinării sau rezultatul unui test PCR negativ ori adeverința că au trecut prin boală pentru a se putea caza în cămin. 

Ulterior, instituția a fost chemată în instanță de un student, iar magistrații au anulat hotărârea. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite