Iohannis, de ziua Educației: Rolul profesiei didactice în construcția unei națiuni puternice este unul esențial

0
Publicat:

Președintele României a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondială a Educației. Klaus Iohannis a punctat că rolul profesiei didactice în construcția unei națiuni puternice este unul esențial, iar investiția în cunoaștere este „singura opțiune” pentru un viitor mai bun.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency
Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, îi sărbătorim pe cei care, cu bucurie și dăruire, se dedică nobilei misiuni de a transmite tinerelor generații pasiunea de a învăța. Mentori, modele de urmat și de multe ori chiar prieteni, profesorii sunt cei care le insuflă încredere copiilor și îi ajută să deschidă porți către cunoaștere”, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Șeful statului a subliniat că Ziua Mondială a Educației reprezintă „cel mai potrivit prilej” pentru a reflecta la valoarea inestimabilă a educației.

„Este, așadar, cel mai potrivit prilej pentru a reflecta cu toții la valoarea inestimabilă a educației în dezvoltarea individului, în formarea conștiinței și în modelarea societății noastre. Rolul profesiei didactice în construcția unei națiuni puternice este unul esențial, iar investiția în cunoaștere rămâne singura opțiune pentru un viitor mai bun. La mulți ani tuturor celor implicați în procesul educațional”, a precizat președintele României.

​Profesorii și elevii din toată țara vor avea liber joi, 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației. Ordinul ministrului Educației prin care a fost aprobată structura anului școlar 2023-2024 prevede că în data de 5 octombrie nu se fac ore. 

Ziua Educației sărbătorește semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor” și a fost desemnată de UNESCO. Această sărbătoare este celebrată în fiecare an pe 5 octombrie. 

În țara noastră, aceasta a fost introdusă acum zece ani, în structura anului şcolar 2013-2014. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite