Record de țigări de contrabandă confiscate de DIICOT la Suceava. Rețeaua era formată din români și ucraineni VIDEO

0
Publicat:

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Suceava au anihilat o reţea de contrabandă cu ţigări, formată din români şi ucraineni. Aproape 800.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară au fost găsite în urma unor percheziţii făcute la şase adrese din judeţul Suceava.

Țigările de contrabandă confiscate la Suceava FOTO DIICOT
Țigările de contrabandă confiscate la Suceava FOTO DIICOT

„Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit că, în luna noiembrie 2023, persoanele cercetate (cetăţeni români şi ucraineni) ar fi constituit, în judeţul Suceava, un grup infracţional organizat, având drept scop introducerea ilegală în România a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea ar fi fost transportate cu autovehicule, având locaşuri special amenajate şi depozitate, în imobile deţinute de membrii grupului infracţional, de unde ar fi fost, ulterior, mutate temporar în alte locaţii, până la comercializarea către clienţi din ţară”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

La locuinţele suspecţilor au fost descoperite cantităţi mari de ţigări. Percheziţiile au avut loc după ce aceştia au fost prinşi în flagrant vânzând ţigarete din Ucraina, introduse ilegal în ţară.   

Țigările de contrabandă erau depozitate în imobile deținute de grupul infracțional FOTO DIICOT
Țigările de contrabandă erau depozitate în imobile deținute de grupul infracțional FOTO DIICOT

„La data de 1 decembrie 2023, bărbaţii au fost prinşi în flagrant delict în timp ce ar fi deţinut, în vederea comercializării, ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană. În cursul aceleaşi zile, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Suceava, fiind descoperite şi ridicate 787.280 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 4 autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă”, spun anchetatorii. 

SURSA VIDEO DIICOT

În timpul descinderilor, polițiștii au descoperit şi alte bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton şi recipiente din plastic, purtând  menţiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au reţinut trei persoane pe numele cărora instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă. Al patrulea suspect este cercetat sub control judiciar.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite