Turism sexual la Suceava și Bacău. Două copile erau plimbate din hotel în hotel și obligate să se prostitueze

0
Publicat:

Procurorii DIICOT Suceava au efectuat percheziții la mai multe persoane din Vrancea suspectate de trafic de minori și proxenetism. Membrii grupării au constrâns două minore să se prostitueze în camere de hotel, într-un așa numit circuit de „turism sexual”.

Minorele au fost obligate să se prostitueze în camere de hotel FOTO Shutterstock
Minorele au fost obligate să se prostitueze în camere de hotel FOTO Shutterstock

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat, joi, 23 noiembrie 2023, mai multe percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţul Vrancea suspectate de trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate de percheziţii sunt suspectate că ar fi racolat două minore de 14 şi, respectiv, 16 ani, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.

„În perioada februarie- martie 2022, pe raza judeţului Suceava, s-a constituit şi a activat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Din cercetările efectuate a rezultat că, suspecţii au recrutat două persoane vătămate minore, în vârstă de 14 ani şi respectiv 16 ani, pe care prin constrângere fizică şi psihică, le-au transportat şi adăpostit, în vederea practicării prostituţiei în folosul acestora, într-un regim restrictiv de libertate, însuşindu-şi în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracţională", au stabilit anchetatorii.

Victimele au practicat prostituţia în municipiile Suceava şi Bacău, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, precum şi în camere de hoteluri, într-un circuit cunoscut cu denumirea de „touring", adică turism sexual", folosit de către membrii grupului, care au acţionat în mod coordonat, schimbând la intervale scurte de timp locaţiile închiriate, precum şi oraşele în care victimele au practicat prostituţia.

De asemenea, membrii grupului au căutat potenţiali clienţi, postând în acest sens anunţuri pe diferite site-uri.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite