Autoutilitară de 20.000 de euro, confiscată cu tot cu lemnul pe care îl transporta ilegal FOTO

0
Publicat:

 De la începutul acestui an, au fost deja confiscate 7 vehicule de mare tonaj utilizate la transportul ilegal de lemn, valoarea acestora depășind 200.000 Euro.

autoutilitară confiscată cu tot cu lemn
autoutilitară confiscată cu tot cu lemn

Polițiștii suceveni au identificat în 24 de ore mai multe transporturi ilegale de lemn, în zona Gura Humorului, iar în unul din cazuri au confiscat și materialul lemnos și autoutilitara cu care era transportat acesta.

Autoutilitara încărcată cu lemn a fost oprită de polițiștii de la Vama, pe DN 17, în comuna Vama, pentru control.

Vehiculul era condus de un bărbat domiciliat în comuna Stulpicani, județul Suceava. Acesta, la solicitarea lucrătorilor de poliție a prezentat documentele personale, ale mașinii dar și avizul de însoțire pentru cantitatea de 14,12 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Întrucât, existau suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos încărcat în autoutilitară, respectiv faptul că nu are proveniență legală, s-a procedat la interogarea aplicației electronice SUMAL 2.0 CONTROL, stabilindu-se faptul că pentru avizul de însoțire, a fost efectuată finalizarea emiterii la data de 21.03.2023, ora 10:00:10, respectiv cu aproximativ 3 minute înainte de efectuarea controlului în trafic, rezultând faptul că "transportatorul profesionist, în timpul transportului a oprit în mod intenționat datele mobile, sistemul de localizare sau a dezinstalat aplicația SUMAL 2.0 avize sau a constatării agentului constatator care a realizat controlul", fiind considerat material lemnos fără proveniență legală.

Autoutilitara a fost condusă la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, unde materialul lemnos a fost descărcat și inventariat, rezultând o cantitate de 15,81 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Cantitatea de 15,81 mc lemn rotund, în valoare de 8.036 lei, a fost confiscată și depozitată la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa, iar autoutilitara  - în valoare de aproximativ 20.000 euro a fost confiscată și depozitată la spațiul de depozitare special amenajat al IPJ Suceava.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, ne-a declarat că, doar de la începutul acestui an, au fost deja confiscate 7 vehicule de mare tonaj utilizate la transportul ilegal de lemn, valoarea acestora depășind 200.000 Euro.

foto silvic 1 jpg
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite