„Erau banii de lemne“. O bătrână şi-a recuperat suma pierdută cu ajutorul poliţiştilor din Neamţ

0
Publicat:

O bătrână şi-a recuperat suma pierdută cu ajutorul poliţiştilor din Neamţ, care au dat dovadă de stăruinţă pentru ca septuagenara să fie identificată. „Erau banii de lemne“, a declarat aceasta, după ce a reintrat în posesia lor. Trebuie menţionat că şi angajaţii unui magazin au avut rolul lor în această poveste.

Banii au fost returnaţi pensionarei FOTO Poliţia Neamţ
Banii au fost returnaţi pensionarei FOTO Poliţia Neamţ

Pe data de 31 ianuarie, Poliţia Târgu Neamţ a fost sesizată de către reprezentantul unui centru comercial că în zona cuşetelor de bagaje a fost găsită suma de 1.300 de lei. Poliţiştii au pus cap la cap informaţiile obţinute şi au reuşit să identifice persoana care a pierdut suma menţionată de bani, o femeie de 77 de ani, din Agapia.

„Şansa ca suma de bani să ajungă din nou în mâinile bunicii a ţinut de inspiraţia poliţiştilor şi buna colaborare cu reprezentaţii centrului comercial. Poliţiştii au analizat şi au acordat atenţie elementelor de vestimentaţie şi fizionomiei acesteia, iar împreună cu angajaţii magazinului au urmărit aceste detalii la persoanele care veneau la cumpărături“.

Aceasta este declaraţia subinspectorului Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Avea să treacă mai bine de o lună de zile până când pensionara septuagenară a fost identificată, poliţiştii din oraşul de la poalele cunoscutei fortăreţe Cetatea Neamţ, aducându-i zâmbetul pe buze astăzi, 3 martie 2023.

„«Erau banii de lemne, dar acum îi voi folosi pentru medicamente», a spus femeia de 77 de ani poliţiştilor, care astăzi a revenit pentru cumpărături, în acelaşi loc unde pierduse suma de bani. Mulţumim pentru spiritul civic şi implicarea manifestată de angajaţii centrului comercial!“, a mai transmis Poliţia Neamţ.

Astfel de cazuri nu sunt singulare prin Neamţ. Anul trecut, poliţiştii din Roman, fiind în misiune, au găsit pe o bancă, un portofel în care erau 1.000 lei şi mai multe documente. Verificările aveau să stabilească faptul că proprietarul era un sucevean de 72 de ani, din Vatra Dornei, care venise în vizită la rudele din oraşul nemţean.

În evidenţă a ieşit şi Cristian Nistor, angajat al Poliţiei Locale din municipiul Piatra Neamţ. Într-una din zilele lunii mai era în timpul liber şi a descoperit, în comuna Alexandru cel Bun, tot un portofel, în care era o sumă foarte mare, 4.500 euro şi 2.200 de lei. Cercetările aveau să ducă la identificarea păgubaşului, un băcăuan din Oneşti.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite