Transporturi ilegale de lemn în Suceava. Utilaj de 40.000 de euro și sute de metri cubi de lemn, confiscate de la două firme

0
Publicat:

Polițiștii au aplicat amenzi pe bandă rulantă în cazul a două societăți din Suceava, deoarece firmele respective au efectuat transporturi ilegale de lemn. Anchetatorii au întocmit dosare penale de cercetare.

lemn confiscat județul Suceava
lemn confiscat județul Suceava

Polițiștii și cadrele Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări cu privire la societățile SC INDOOR SRL și SC CEMRAL SRL.

Conform IPJ Suceava, a reieșit că, în perioada 10.01.2023- 21.01.2023, societatea SC INDOOR SRL cu punct de lucru în comuna Breaza, județul Suceava, a emis un număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos, emițând avizele din punctul de încărcare de la Breaza, iar materialul lemnos a fost încărcat dintr-un alt loc.

Transportul documentelor a fost efectuat cu autoturisme mici, iar materialul lemnos a fost transportat cu autoutilitara marca VOLVO, prevăzută cu macara.

De asemenea, fotografiile încărcate în aplicația SUMAL au fost efectuate asupra unor dispozitive electronice - și nu asupra mijlocului de transport efectiv încărcat, și din această cauză materialul lemnos este considerat a fi fără proveniență legală.

IPJ Suceava a întocmit dosar penal în acest caz, iar prin ordonanță s-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei marca Volvo, în valoare de 40.000 euro.

În cauză s-a dispus și s-a confirmat continuarea urmăririi penale pentru: patru infracțiuni de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport; patru infracțiuni de complicitate pentru transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport; patru infracțiuni de fals informatic.

În continuarea activităților au fost efectuate controale la cele două societăți implicate.

Astfel, la societatea SC INDOOR SRL a fost identificată o cantitate de 85,846 mc material lemnos în valoare de 14.378,47 lei, deținută ilegal de administratorul societății. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în suma de 30.000 lei, fiind dispusă măsura confiscării valorice a materialului lemnos în valoare de 14.378,47 lei.

La societatea SC CEMRAL SRL a fost identificată o cantitate de 117,108 mc material lemnos, în valoare de 97.050,63 lei, deținută ilegal de administratorul societății. Și aici au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în suma de 35.000 lei, fiind dispusă măsura confiscării valorice a materialului lemnos în valoare de 97.050,63 lei.

Administratorul celor două societăți a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 65.000 lei, iar cantitatea de 202.954 mc material lemnos, în valoare de 111.429,1 lei, a fost confiscată valoric.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite