Acoperișuri de blocuri smulse de vânt la Suceava. Circulaţia pe DN 17, afectată de căderea unor arbori pe carosabil

0
Publicat:

Vântul extrem de puternic a provocat pagube importante în județul Suceava. Două autoturisme au fost avariate de tabla smulsă de vânt de pe acoperișul unui bloc din Gura Humorului.

Două mașini au fost avariate de bucățile de acoperiș smulse de pe un bloc FOTO ISU Suceava
Două mașini au fost avariate de bucățile de acoperiș smulse de pe un bloc FOTO ISU Suceava

Două autoturisme au fost avariate, marţi, după ce tabla de pe acoperişul unui bloc de locuinţe din Gura Humorului a fost smulsă de vânt, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Potrivit acestora, la faţa locului s-au deplasat pompierii din Gura Humorului.

„Intervin pompierii militari, pentru asigurarea zonei şi pentru degajarea elementului de construcţie. În cădere, bucata de tablă, cu o dimensiune de aproximativ 30 de metri pătraţi, a avariat două autoturisme parcate", au precizat reprezentanţii ISU Suceava, care arată că nu sunt persoane rănite.

Totodată, intervenţii au avut loc şi în municipiul Suceava pe fondul manifestării fenomenelor meteo periculoase.

„Bucăţi de tablă desprinse şi în pericol de cădere, de pe acoperişurile unor blocuri de locuinţe de pe străzile Gavril Tudoraş, Areni şi Nicolae Bălcescu, au fost degajate sau fixate de către militari”, au mai adăugat reprezentanții ISU Suceava. 

Tot marți, 3 aprilie, circulaţia pe DN 17, pe raza localităţii Iacobeni, a fost afectată de căderea unor arbori pe carosabil.

Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe DN17 FOTO ISU Suceava
Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe DN17 FOTO ISU Suceava

Potrivit ISU Suceava, la faţa locului au intervenit pompieri militari, jandarmi, lucrători silvici şi voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic.

„Aproximativ zece arbori doborâţi de vânt au fost tăiaţi şi îndepărtaţi de pe carosabil. Alţi copaci, de pe marginea drumului, au fost defrişaţi, deoarece erau în pericol de prăbuşire pe carosabil", au precizat oficialii ISU Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite