Bărbat din Suceava, reținut de Poliție pentru că a bătut o oaie. Ce riscă agresorul

0
Publicat:

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au reținut un tânăr acuzat că ar fi agresat o oaie. Bărbatul a izbit ovina de pământ și apoi a lovit-o cu pumnii și picioarele în repetate rânduri.

Suceveanul a lovit ovina de mai multe ori cu pumnii și picioarele FOTO arhivă Adevărul
Suceveanul a lovit ovina de mai multe ori cu pumnii și picioarele FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 31 ani, din comuna Burla, județul Suceava este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor", pentru că, în august 2022, a rănit cu intenţie o ovină, izbind-o de pământ şi ulterior lovind-o cu pumnii şi picioarele de nenumărate ori.

„La data de 1 aprilie 2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului de 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava", au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Cercetările în acest dosar au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Poliţiştii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă rănirea cu intenţie a animalelor.

Câine lovit cu o lopată

Un alt bărbat a fost reținut în 2023 de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău pentru că a lovit intenționat un câine.

Pe 22 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul pentru Protecția Animalelor au fost sesizați că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Filipeni, în timp ce se deplasa pe drumul comunal, ar fi lovit fără motiv un câine cu o lopată, rănindu-l.

„Polițiștii au emis un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, pentru a i se oferi îngrijiri medical-veterinare de specialitate, iar la data de 23 aprilie bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul IPJ Bacău”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Pe 18 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a abandonat, în comuna Mărgineni, un câine de talie mică.

„În urma verificărilor efectuate a fost identificată o femeie în vârstă de 24 de ani. Ea a fost sancționată contravențional, conform legii privind protecția animalelor, cu suma de 3.000 de lei, iar exemplarul canin a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor de pe raza județului, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite