Mărturii șocante despre spitalul din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar: „Dacă ești vocal, ți-ai luat tălpășița!“

0
Publicat:

Foști angajați ai spitalului din Urziceni, acolo unde o femeie a fost lăsată să nască pe trotuar, în fața unității medicale, au rupt tăcerea. Aceștia au povestit că managerul Daniela Elena Ianuș este o persoană abuzivă și că se lucrează într-un mediu toxic.

Nereguli grave la spitalul din Urziceni FOTO Adevărul
Nereguli grave la spitalul din Urziceni FOTO Adevărul

Nu putem să vorbim prea multe pentru că ne amenință doamna manager. Putea să nască foarte frumos în spital, dar colegele mele de la camera de gardă sunt foarte nesimțite. Nu doar cu acest caz, cu mai multe. Sunt paturi în camera de gardă, dar probabil că erau ocupate de asistentele care dormeau în ele. Era medic chirurg de gardă care putea să cheme fetele de la ginecologie," a explicat pentru stirileprotv.ro un fost asistent medical, sub protecția anonimatului.

O altă angajată a unității medicale a dat vina pe manager pentru tot ce se întâmplă în spital.

Acolo e un mediu toxic. Când ai un manager toxic care nu îți respectă statutul tău de doctor, de ce te-ai duce să lucrezi la Spitalul Urziceni? Când ai un manager abuziv? Dacă ești vocal ți-ai luat tălpășiță, în cel mai bun caz, altfel ești mutat pe secțiile cele mai grele încercate de soartă," a povestit Elena Radu.

 Aceasta a mai precizat că secția de maternitate a fost închisă pentru că nu e profitabilă, că nu sunt nașteri. "Ei încearcă să facă din spital și din viețile oamenilor o afacere. Acolo sunt doi medici ginecologi, între care unul doctor în științe medicale. Lucrează de luni până vineri, de la 8 la 15", a spus fosta asistentă medicală.

Astfel, declarațiile fostei angajate contrazic spusele managerului și ale primarului care au susținut că spitalul nu are medici suficienți.

Lăsată să nască pe beton

De asemenea, femeia a mai dezvăluit că managerul dăduse ordin ca toate gravidele să fie urcate în ambulanțe și trimise la alt spital.

O femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, luni dimineață, în jurul orei 06.00, după ce ar fi fost refuzată de medicii unității medicale. Incidentul neobișnuit a avut un sfârșit fericit.  

 " Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 06.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa". Acesta este mesajul postat pe pagina sa de socializare de ambulanțierul Marian Iordache.

Managerul spitalului s-a apărat spunând: "Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”.  

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite