Bacalaureat la Maternitate. O elevă a născut după a doua probă şi a dat-o pe ultima în spital
0O elevă din Neamţ a dat examenul de Bacalaureat la maternitate. A născut imediat după a doua probă şi a susţinut-o pe ultima în spital, fiindu-i asigurate condiţiile necesare pentru a fi totul în ordine.
Examenul „maturităţii“ s-a terminat şi-n judeţul Neamţ miercuri, 28 iunie 2023, fără a fi prea multe incidente, consemnându-se doar trei mai deosebite. Unul s-a petrecut la Târgu Neamţ, unde o candidată, după ce s-a prezentat la a doua probă, cea de miercuri, a adus pe lume un copil.
„După proba de pe 27 iunie, o elevă a născut imediat după ce a dat examen la Matematică. Şi-a exprimat dorinţa de a susţine şi proba de astăzi. Directorul Spitalului Târgu Neamţ ne-a asigurat condiţiile, eleva susţinând ultima probă în prezenţa a doi profesori asistenţi. Este un caz cu un final fericit“, a precizat Claudia Barna, pentru MonitorulNeamt.ro, inspector general adjunct.
În Neamţ, la ultima probă au fost şi două cazuri de fraudă. Unui elev de la Liceul „Mihail Sadoveanu“ din Borca i-a sunat telefonul în timpul examenului. A doua situaţie a fost la Colegiul „Petru Poni“ Roman, unde un candidat a cerut să meargă la baie şi a fost surprins pe hol cu telefonul în mână. Ei nu mai au dreptul să se înscrie la două sesiuni ale Bacalaureatului.
La proba E - la alegere în funcţie de profil, în Neamţ s-au înscris 3.077 de absolvenţi, din care 3.000 au fost prezenţi. Cei mai mulţi liceeni au optat pentru Biologie, 944 prezenţi şi Geografie, 919 prezenţi. Primele rezultate vor fi publicate pe 3 iulie 2023, iar cele finale se vor şti pe data de 7 a lunii viitoare, după corectarea contestaţiilor.
Tot miercuri, 28 iunie 2023, s-au publicat primele rezultate de la Evaluarea Naţională. În ţinutul străjuit de Ceahlău, 11 candidaţi au reuşit să obţină media generală 10. La Limba română, 32 au obţinut nota maximă, iar la Matematică, 74 au reuşit să ia note de 10. În topul unităţilor cu medii maxime se află Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Patra Neamţ, cu 4 medii.
Urmează colegiile pietrene „Calistrat Hogaş“ şi Informatică, Colegiul Roman Vodă din Roman, Colegiul „Ion Creangă“ Târgu Neamţ, apoi Şcoala nr. 3 Piatra Neamţ şi două din mediul rural - Grumăzeşti şi Barticeşti. Alţi 16 elevi au avut medii cuprinse între 9.90 şi 10. La polul opus se află 84 de candidaţi, care au medii sub 5. Cele mai mici sunt 11 de 1.92, 2 de 1.55 şi 1 de 1.30.