Întâmplare halucinantă în Ialomița: o femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului. Reacția unității medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, luni dimineață, în jurul orei 06.00, după ce ar fi fost refuzată de medicii unității medicale. Incidentul neobișnuit a avut un sfârșit fericit.

Bebelus nascut pe trotuar in fata spitalului Urziceni FOTO Facebook Marian Iordache censored jpg

 " Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 06.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa". Acesta este mesajul postat pe pagina sa de socializare de ambulanțierul Marian Iordache.

"Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie"

Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a declarat pentru Libertatea, că deja a fost demarată o anchetă în acest caz, precizând că unitatea medicală pe care o conducere nu are linie de gardă de ginecologie.

Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital”, a explicat managerul.

Ianuș a mai precizat că pacientei i s-a spus să aștepte ambulanța, urmând ca un chirurg din spital să vină să o consulte.

Spitalul nostru nu are linie de gardă de ginecologie. Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…”, a continuat aceasta.

Două anchete au fost declanșate de autorități

În urma imaginilor postate pe internet, IPJ Ialomița s-a autosesizat și a deschis o anchetă în acest caz revoltător. Polițiștii de la Investigații Criminale s-au deplasat la spitalul din Urziceni pentru a stabili împrejurările în care s-a produs întâmplarea halucinantă, după ce imaginile cu nașterea au fost postate pe Facebook.

La Urziceni este în derulare și o anchetă internă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că a văzut imaginile îngrozitoare cu femeia care a nascut în fața spitalului și a anunțat că a trimis deja Inspecția Sanitară de Stat la Urziceni.

"România lucrului bine făcut"

Imagini cu femeia care naşte pe trotuar, în faţa Spitalului Urziceni, au fost publicate, luni, pe Facebook. ”În ce lume trăim!!!! ROMÂNIA lucrului bine făcut! Cum este posibil aşa ceva?!!! Femeia asta naşte în faţă Spitalului URZICENI”, a scris, luni, pe Facebook, un bărbat. În imagini se vede o femeie, întinsă pe asfalt, în timp ce naşte, fiind asistată de două cadre medicale. Întins pe trotuar, pe o pânză albastră, probabil sterilă, se vede şi un nou-născut, curăţat de către cadrele medicale cu ceea ce par a fi şerveţele. La un moment dat, se aude plânsul copilului.  ”Gata, bravo! Gata!”, se aude vocea unei femei. Postarea acestuia a fost deja distribuită de peste 1.500 de ori, iar sute de persoane au cerut intervenţia autorităţilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite