PNL cere demisia directoarei spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar. Delimitare de actualul primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL Ialomița a cerut public demisia directoarei spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar după ce nu a fost primită în spital. Organizația a anunțat și pierderea calității de membru PNL al directoarei Daniela Elena Ianuș.

FOTO Captură Video
FOTO Captură Video

UPDATE Potrivit unor surse politice, suspendarea primarului din Urziceni, de către partidul pe listele căruia a fost ales, PNL, a avut loc după ce edilul ce ar fi purtat negocieri cu PSD pentru a candida pe listele social-democraților în 2024, la alegerile locale.

----

„Cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni stau, categoric, sub semnul inadmisibilului. PNL Ialomița dezaprobă cu fermitate și se delimitează de astfel de comportamente degradante și de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgență în sistemul de stat”, a transmis organizația, subliniind că „managementul și modul de acțiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât și a conducerii spitalului, au fost profund incorecte”.

„Primăria ar fi trebuit să monitorizeze cu atenție managementul Spitalului Urziceni şi să ia măsuri în consecință”, a mai subliniat organizația, arătând că „primarul municipiului Urziceni, domnul Sava, a fost suspendat din calitatea de Preşedinte al Organizației PNL Urziceni încă din februarie 2022”.

În ceea ce privește conducerea spitalului, PNL Ialomița a transmis că cere public demisia directoarei Ianuș „din toate funcțiile deținute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unității”, menționând otodată că Daniela Elena Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomița.

„Facem un apel pentru o anchetă serioasă și aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligația de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităților și tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, probleme de săntătate, vârstă sau sex. În România anului 2023, una pentru care mulți manageri de comunități locale de bună-credință muncesc, cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla”, a mai transmis organizația lliberală.

Ministrul Sănătății cere demisia conducerii spitalului Urziceni

Ministrul Sănătății a cerut luni demisia de onoare sau demiterea managerului Spitalului Municipal din Urziceni în urma celor două cazuri șocante care au avut loc în ultimele două zile: o gravidă de 24 de ani a născut lângă zidul maternității pentru că i s-a spus că nu sunt locuri în spital și un bărbat de 32 de ani a murit după ce a fost consultat și trimis acasă. 

„O demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni cred că este şi morală, şi potrivită“, a spus Rafila.

Gravida, invitată să aștepte Ambulanța

Scandalul nașterii pe trotuar, lângă zidul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Urziceni, a pornit de la o postare făcută în dimineața de luni, pe pagina de Facebook a unui ambulanțier. „Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață, în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni, a asistat la naștere – o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism și implicare!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite