Managerul spitalului Urziceni, suspendat din funcție, la două zile după ce o femeie a născut pe trotuar

0
Publicat:

La două zile după ce o femeie a născut pe trotuar, în fața unității medicale, managerul spitalului din Urziceni, Daniela Ianuș, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut de Constantin Sava, primarul localității ialomițene.

Daniela Ianuș nu mai este manager la spitalul din Urziceni FOTO Facebook Ianuș Daniela
Daniela Ianuș nu mai este manager la spitalul din Urziceni FOTO Facebook Ianuș Daniela

Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi domnul ministru Rafila”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin Sava a precizat că, din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media, nu a mai aşteptat rezultatul anchetelor demarate în spital.

Primarul din Urziceni a mai anunţat că, la ora 16.00, va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema actului medical care are loc în spital, nu pe tema actului managerial.

   „Acolo e un mediu toxic"

Foști angajați ai spitalului din Urziceni, acolo unde o femeie a fost lăsată să nască pe trotuar, în fața unității medicale, au rupt tăcerea. Aceștia au povestit că managerul Daniela Elena Ianuș este o persoană abuzivă și că se lucrează într-un mediu toxic.  

  „Nu putem să vorbim prea multe pentru că ne amenință doamna manager. Putea să nască foarte frumos în spital, dar colegele mele de la camera de gardă sunt foarte nesimțite. Nu doar cu acest caz, cu mai multe. Sunt paturi în camera de gardă, dar probabil că erau ocupate de asistentele care dormeau în ele. Era medic chirurg de gardă care putea să cheme fetele de la ginecologie," a explicat pentru stirileprotv.ro un fost asistent medical, sub protecția anonimatului.  

  „Acolo e un mediu toxic. Când ai un manager toxic care nu îți respectă statutul tău de doctor, de ce te-ai duce să lucrezi la Spitalul Urziceni? Când ai un manager abuziv? Dacă ești vocal ți-ai luat tălpășiță, în cel mai bun caz, altfel ești mutat pe secțiile cele mai grele încercate de soartă," a povestit Elena Radu, o altă fostă angajată.

Incident neobișnuit cu final fericit

O femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, luni dimineață, în jurul orei 06.00, după ce ar fi fost refuzată de medicii unității medicale. Incidentul neobișnuit a avut un sfârșit fericit.  

 " Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 06.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa". Acesta este mesajul postat pe pagina sa de socializare de ambulanțierul Marian Iordache.

SloboziaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite