Un șofer fără permis, beat la volan, a lovit mașina Poliției Drăgănești-Olt. Bărbatul este în arest

0
Publicat:

Un șofer în vârstă de 47 ani, din Satu Mare, a fost arestat în județul Olt, după o cursă prin orașul Drăgănești-Olt, cu mașina Poliției pe urme. Șoferul avea o alcoolemie de speriat.

Șoferul a lovit autospeciala de Poliție, încercând să scape FOTO: IPJ Olt
Șoferul a lovit autospeciala de Poliție, încercând să scape FOTO: IPJ Olt

Evenimentul în urma căruia o autospecială a Poliției a fost avariată s-a produs sâmbătă-seara, 4 martie 2023, pe o stradă din Drăgănești-Olt.

La data de 4 martie anul curent, în jurul orei 21,45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Nicolae Titulescu, din localitate, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care nu a oprit și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autovehicului, fiind oprit în trafic și imobilizat, pe strada Livezilor din aceeași localitate, moment în care conducătorul auto a încercat să se sustragă, acroșând autospeciala M.A.I.”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Verificând identitatea șoferului, polițiștii au constatat că acesta nu avea permis de conducere. Mai mult, rezultatul etilotestului a arătat că bărbatul consumase băuturi alcoolice.

Bărbatul fără permis a încercat să scape de polițiști FOTO: IPJ Olt
Bărbatul fără permis a încercat să scape de polițiști FOTO: IPJ Olt

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Satu Mare, nu posedă permis de conducere. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la unitatea spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, au mai transmis polițiștii. 

Bărbatul este acum cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice, iar duminică, 5 martie 2023, a fost prezentat în fața judecătorului care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

În data de 5 martie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, la aceeași dată, Judecatoria Caracal a admis măsură parchetului și a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile. Barbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite