Un autobuz electric aflat în prima zi pe traseu în Slatina s-a oprit în drum. „Ce mult a funcţionat“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii firmei de transport au încercat să împingă autobuzul către autobază FOTo: colaj Facebook
Şoferii firmei de transport au încercat să împingă autobuzul către autobază FOTo: colaj Facebook

O filmare cu un autobuz electric intrat miercuri, pentru prima dată, pe traseu în municipiul Slatina a făcut deliciul comentatorilor pe Internet. A rămas în drum, fiind nevoie de câteva persoane să-l împingă până în curtea societăţii de transport.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a inaugurat miercuri, 16 martie, primele şase autobuze 100% electrice, care vor circula pe toate traseele din municipiu. Inaugurarea a avut loc înainte de prânz, doar că seara, în jurul orei 20,00, pe Facebook au apărut imagini video cu unul dintre autobuzele noi împins de câteva persoane până în curtea Loctrans, societatea locală de transport.

„Aoleo, autobuzul ăla cu care se lăudă Moţ azi“, a fost primul comentariu. „Vorba lui Picasso, de la Marius : «Jucarii scumpe, pentru copii tâmpiţi'», a constatat altcineva. „Băăă, dacă merge nea Ion pe ele... Puteţi să luaţi şi avioane, trebuie şi oameni să meargă cu ele“, este un alt comentariu. 

„Oraşul tuturor posibilităţilor“, „Se duc după troleibuze, şi acelea au mers la fel de mult, bani de buzunar pentru primărie“, „Dacă a intrat apa la baterii e bun de fier vechi“, „Ce mult au funcţionat“, Ce ai făcut primare, prea le-ai prezentat cu o aşa plăcere mergem eco, dar ai uitat să specifici cine, autobuzul sau pasagerii!“, „Fârşi corentu ???“, „Ăstuia i se trage de la limitatoarele de viteză şi capacele de canal, au sărit bornele de la baterii“  sunt câteva dintre comentarii.

„Aşa se-ntâmplă când oamenii au crezut că le ştiu pe toate“

Cauza incidentului ar fi o eroare umană, a explicat directorul Loctrans Slatina, Adrian Pop. Autobuzul nu a suferit nicio avarie, la acea oră nu erau călători în el, incidentul producându-se chiar la intrarea în curtea firmei de transport în comun.

„Aşa se-ntâmplă când oamenii au crezut că le ştiu pe toate şi n-au fost atenţi la instructaje. Acolo este vorba strict de o eroare umană. A acţionat din greşeală o frână electromagnetică care a blocat toate roţile“, a explicat Pop. A fost nevoie să intervină mecanicii, frâna de urgenţă acţionată din greşeală fiind deblocată dintr-un alt compartiment al autobuzului la care şoferii nu au acces, a explicat directorul.

„A stat acolo 6 minute şi vreo 20 de secunde, cam aşa. Au fost sunaţi mecanicii, i-au spus ce să facă, să deschidă compartimentul să deblocheze frânele şi gata. Nu erau călători, autobuzul era chiar în poarta unităţii, se retrăgea la bază, mai avea doi metri şi era în curtea noastră deja“, a mai spus Pop.

„Au fost instruiţi în cadrul proiectului de achiziţie aproximativ 4 ore, timp suficient în care să ştie fiecare ce are de făcut. Îi mai instruim încă o dată. Într-adevăr, puţini din oraşul ăsta au urcat pe un autobuz electric, şi să-l mai şi conducă. Dar ţinând cont că ei au fost instruiţi, va trebui să vedem dacă luăm măsuri sau nu“, a mai spus directorul Adrian Pop, catalogând incidentul drept unul izolat, „care din păcate a făcut şi deliciul reţelor de socializare“.

Primăria a cheltuit pentru 10 autobuze Karsan 100% electrice şi 10 staţii de încărcare lentă, precum şi pentru echipamente hardware şi aplicaţii software aferente acestora, 25 milioane lei, „bani europeni, nu din banii slătinenilor“, după cum spunea, miercuri, edilul Emil Moţ. Furnizorul este firma  ANADOLU AUTOMOBIL, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Slatina anul trecut.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Autobuzele electrice care vor circula în curând în Slatina. „Vom avea o flotă completă de 18 autobuze“ VIDEO

Primele şase autobuze electrice au intrat pe traseu în Slatina. Din decembrie, călătorii vor beneficia şi de internet

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite