Un tânăr inginer a realizat trei concepte spectaculoase de dube Dacia, inclusiv o versiune electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Ioan Tănase a lucrat 70 de ore la cele trei concepte FOTO: arhiva personală
Theodor Ioan Tănase a lucrat 70 de ore la cele trei concepte FOTO: arhiva personală

Inginer de câţiva ani la uzina Dacia de la Mioveni, Ioan Theodor Tănase a realizat trei concepte spectaculoase de dube Dacia. Theodor a lucrat în total aproximativ 70 de ore la cele trei concepte, aflate deocamdată la nivelul de proiecte personale.

Theodor Ioan Tănase (27 de ani) este absolvent al Universităţii din Piteşti, specializarea Ingineria Transporturilor, şi lucrează de peste patru ani pentru uzina Dacia de la Mioveni. Theodor face proiectare 3D de aproape şase ani şi este foarte ataşat de Dacia încă din copilărie, fiind extrem de mândru că un brand din România a ajuns să fie cunoscut, vândut şi apreciat în zeci de ţări de pe mapamond.

Theodor dat numele de Dacia Orient pentru cele trei concepte de Dacii van.

”M-am gândit la cele trei concepte în ideea de a pune formele de design frontal de la versiunea actuala de Logan pe varianta de dubă, iar pentru blocul de lumini din spate m-am dus cu gândul la versiunea Jogger. Am încercat să mă apropii ca design cât mai mult de Jogger, însă păstrând în acelaşi timp formele de dubă. Am realizat o versiune ce se utilizează cel mai mult pentru transportul de marfă, o altă variantă cu o cilindree mai mare pentru transport de până la 7,5 tone (n.red. – conceptul de culoare albastră) şi m-am mai gândit la o versiune electrica pe acelaşi tip de caroserie, în special pentru oraş, cu o autonomie considerabilă”, a declarat Theodor Ioan Tănase pentru ”Adevărul”.

Tânărul inginer a lucrat aproximativ 70 de ore la cele trei concepte, cel mai mult timp fiind alocat pentru caroseriile diferite.

„Ca dotări, m-aş gândi la variantele actuale ce există pe modelele Dacia. Piaţa devine mai scumpă şi mă gândesc la versiuni cât mai simple, dar care ar respecta standardele impuse de către Uniunea Europeană”, adaugă Theodor Ioan Tănase.

concept dacia duba orient electrica foto theodor ioan tanase

În toamna anului trecut, tânărul inginer a „desenat“ un concept inedit de Dacia 1300, o versiune ce include, printre altele, camere video în loc de oglinzi retrovizoare. Părţile de vedere ale camerelor sunt în interiorul maşinii, pe planşa de bord. Theodor a pus de asemenea senzori tactili pentru comenzile după volan, iar această funcţie se repetă pe display-ul secundar pentru infotainment.

Tânărul inginer a finalizat mai multe proiecte deosebite de maşini în ultimii patru ani, însă nu a primit până acum vreo ofertă de colaborare.

În perioada 2018-2021, Theodor Ioan Tănase a mai realizat alte şase concepte de maşini Dacia la care a lucrat în total peste 1.100 de ore. Cele şase concepte poartă următoarele denumiri: Dacia T Model, Dacia Quno, Dacia The Vision, Dacia Cross-x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon. 

Conceptul spectaculos de Dacia 1300 al unui tânăr inginer. Oglinzile laterale, înlocuite cu camere video

FOTO Un student propune patru noi tipuri de maşini Dacia. Cum arată conceptele spectaculoase

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite