Primele şase autobuze electrice au intrat pe traseu în Slatina. Din decembrie, călătorii vor beneficia şi de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele şase autobuze vor circula  pe toate traseele din municipiu FOTO: Alina Mitran
Cele şase autobuze vor circula  pe toate traseele din municipiu FOTO: Alina Mitran

Primele autobuze electrice livrate în cadrul unui contract de 25 milioane de lei au ajuns în municipiul Slatina, au toate actele în regulă şi au pornit deja pe traseu. Pentru sistemul de gestionare a traficului mai este de aşteptat.

Prima zi în care şase din cele zece autobuze 100% electrice au intrat pe traseu a fost miercuri, 16 martie 2022. 

Au plecat pe rând din autobaza amenajată în curtea fostului liceu de construcţii, doar că slătinenii, neanunţaţi de faptul că vor fi în sfârşit puse în circulaţie, s-au dezmeticit greu şi le-au evitat, neştiind că fac parte din flota firmei municipale de transport în comun.

La o scurtă plimbare cu unul dintre autobuze au fost invitaţi de primarul municipiului Emil Moţ şi jurnaliştii. S-a mers de la autobază, pe strada Drăgăneşti -  strada Artileriei – Gară şi retur.

Cele şase autobuze intrate deja în uz fac parte dintr-un lot de 10 autobuze achiziţionate printr-un proiect european în valoare de 25 milioane lei. Alte două sunt deja în municipiu şi se aşteaptă în aceste zile şi ultimele două din lot, şi acestea urmând să înlocuiască progresiv actualele autobuze care circulă în municipiu.

Foto Alina Mitran 

autobuzele electrice din slatina

„Avem încă două, aici în curte, care nu sunt încă înmatriculate, mâine vor mai veni încă două şi în două săptămâni vom avea zece autobuze care vor funcţiona în Slatina. Încă opt autobuze, mai lungi un pic, de 12 metri, tot full electric, şi acestea probabil până la sfârşitul anului vor fi în Slatina“, a declarat primarul Moţ.

„Nu avem nevoie de metrou, nu avem nevoie de linii de troleu“

Termenul pentru înlocuirea totală a autobuzelor vechi, avansat de edil, este 1 decembrie a.c.. „Cu siguranţă până la 1 decembrie, 18 autobuze vor funcţiona. Eu sper ca cetăţenii să fie mulţumiţi şi să se folosească de ele. Am mers cu ele, sunt silenţioase, nepoluante, aer condiţionat, căldură, când vom termina şi sistemul de management al traficului vom avea şi internet în ele, deci din punctul meu de vedere sunt cele mai bune ca opţiune şi ca variantă pentru a ne lăsa maşinile acasă şi a trece la transportul în comun“, a mai spus primarul.

Foto Alina Mitran 

autobuzele electrice din slatina

Cel de-al doilea proiect, prin care trebuie să ajungă în municipiu celelalte opt autobuze, are o valoare de 32 milioane lei. „Nu sunt banii noştri, ai slătinenilor, sunt bani ai Uniunii Europene folosiţi în folosul slătinenilor. Până la 1 decembrie vom avea şi sistemul de management integrat total, cu staţiile inteligente, cu internet, comunicaţie  între autobuze şi centrul de comandă, până la 1 decembrie pentru că acum suntem încă în licitaţie şi în implementare“, a precizat Emil Moţ.

Primarul Slatinei a făcut o scurtă plimbare cu autobuzul FOTO: Alina Mitran

autobuzele electrice din slatina

Având în vedere valorile actuale de trafic, prin cele 18 autobuze se va rezolva integral problema transportului în comun, a mai spus primarul.

„După cum ştiţi, Slatina este un oraş mic, nu avem nevoie de metrou, nu vem nevoie de linii de troleu, au mai fost, s-a mai încercat, iar din punctul meu de vedere şi al acelor care au făcut studiile de trafic, pentru ce are nevoie municipiul Slatina aste este tot ce ne trebuie. În oraşul Slatina, în 10 minute, în 15 minute, cu transportul în comun poţi să ajungi dintr-un capăt în celălalt al oraşului, dacă n-ar fi atât de multe autovehicule“, a conchis primarul.

Cele şase autobuze deja în uz vor fi folosite pe toate cele 18 trasee. Biletele pot fi achiziţionate fie de la şofer, fie de taxatorii din autobuz, fie de la cele două casierii (de la sediu, respectiv de pe bulevardul A.I. Cuza). 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Autobuzele electrice care vor circula în curând în Slatina. „Vom avea o flotă completă de 18 autobuze“ VIDEO

Au început lucrările la noua hală auto din Feteşti. Va fi un garaj modern pentru autobuzele electrice care vor circula aici

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite