Tânăr șofer cu permis fals, obținut de pe Internet, descoperit în trafic de polițiștii din Olt

0
Publicat:

Polițiștii din Olt au descoperit, în cadrul unei razii, un tânăr care a prezentat un permis de conducere obținut de pe Internet. Falsul șofer are 21 ani.

Sute de șoferi au fost opriți și testați FOTO: IPJ Olt
Sute de șoferi au fost opriți și testați FOTO: IPJ Olt

De la șoferi fără permis sau cu dreptul de a conduce suspendat, până la șoferi sub influența alcoolului sau a drogurilor, vitezomani, șoferi care conduc autovehicule fără verificările tehnice la zi, sau cu numere false de înmatriculare, nimic nu mai suprinde pe drumurile din România. Noaptea trecută, polițiștii din Olt au descoperit, pe lângă șoferi aflați în situații precum cele întâlnitre mai sus, un șofer care a prezentat un permis de conducere fals.

Șoferul, care ar fi obținut permisul de conducere în urma contactării unei persoane pe Internet, fără să mai treacă prin școala de șoferi și fără să se prezinte la examen, are 21 ani și este din Corabia. A fost oprit de polițiști chiar pe o stradă din orașul de domiciliu.

În jurul orei 1,50, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Dumitru Burdun, din orașul Corabia, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că permisul de conducere prezentat de tânăr este fals. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițistul care l-a oprit pe falsul șofer a avut semne de întrebare asupra autenticității permisului atunci când a verificat mai atent anumite elemente de siguranță, asta deși falsul era destul de bine realizat. Odată făcute verificări în baza de date, polițistul a constatat însă că persoana din fața sa nu a obținut permisul în mod legal.

Polițiștii din Olt au desfășurat o acțiune cu forțe mărite în seara de 8/9 septembrie 2023, în intervalul orar 18,00 – 2,00, pe lângă situația falsului șofer fiind depistați și alți participanți la trafic în culpă.

Acțiunile polițiștilor au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, în perioada de referință, pentru abaterile constatate, polițiștii rutieri au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 8.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și șase certificate de înmatriculare, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier”, au mai precizat polițiștii IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite