Tânăr înecat într-un canal cu apă de trei metri, după ce mașina în care se afla cu încă doi tineri s-a răsturnat

0
Publicat:

Trei tineri au fost implicați într-un grav accident petrecut în județul Olt, în dimineața de 9 septembrie 2023. Mașina în care se aflau s-a răsturnat într-un canal adânc. Unul dintre ei a murit înecat, iar altul a fost rănit.

image

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Județean 642, între localitățile Tia Mare și Cilieni, sâmbătă dimineață, 9 septembrie 2023, în jurul orei 4,40.

La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul ISU Olt, dar și polițiști, după ce cineva a apelat 112. Salvatorii au găsit trei tineri, doi dintre ei fiind asistați medical (unul dintre ei a fost ulterior transportat la spital), în timp ce pentru al treilea nu au mai putut face nimic.

 „Apa avea aproximativ trei metri adâncime, vizibilitatea era redusă”

Din datele transmise de apelant, în urma accidentului au rezultat trei victime, dintre care una posibil înecată într-un contracanal. La locul evenimentului au acționat echipaje de prim ajutor, descarcerare, stingere și echipa de scafandri a ISU Olt.

Șoferul și un pasager au fost asistați la locul evenimentului, iar pasagerul a fost transportat la Spitalul Corabia, rănit ușor.  Cel de-al treilea pasager, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit în contracanal, adus la mal de echipa de scafandri și preluat de echipajele medicale. În zona unde a fost identificat, apa avea aproximativ trei metri adâncime, vizibilitatea era redusă, lățimea contracanalului fiind de circa zece metri. Pacientul a fost resuscitat, conform protocolului, dar fără rezultat favorabil”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

image

La volanul autoturismului, se afla un tânăr în vârstă de 24 ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara. În mașină cu acesta mai erau un tânăr de 24 de ani și un altul de 21 ani, ambii din comuna Vădăstrița, au stabilit polițiștii.

Din primele verificări, polițiștii au constatat că un tânăr de 24 de ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 642, din cauze ce urmează a fi stabilite, s-a răsturnat în afara părții carosabile, oprindu-se în proximitatea unui contracanal al râului Olt. În urma evenimentului rutier, un tânăr de 24 de ani, din comuna Vădăstrița, pasager în autoturism, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia, iar un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager în același autoturism, a fost găsit decedat în contracanal de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

image

Șoferula  fost testat atât cu alcooltestul, cât și cu drugtestul, ambele rezultate fiind negative. 

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, au mai transmis polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite