Arest pentru polițistul beat și drogat la volan. Agentul Belea a lovit o femeie, a fugit de la accident și a mințit că a condus sora lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia aparține magistraților de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (Olt). Instanța a considerat că polițistul de 21 ani poate reprezenta un pericol pentru ordinea publică întrucât a condus sub influența alcoolului și a drogurilor, dar a și încercat să-și inducă în eroare colegii.

Captură video
Captură video

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (Olt) dispusese, joi, 7 septembrie 2023, reținerea polițistului de 21 ani, Florin Silvian Codruț Belea, acesta ajungând deja în arestul IPJ Olt.

Polițistul se afla sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive la momentul producerii accidentului. În plus, el a încercat să se sustragă cercetărilor, indicând-o pe sora sa ca fiind la volan.

„În ziua de 5.09.2023, în jurul orei 5,51, numitul B.F.S.C. din municipiul Caracal, județul Olt, agent de poliţie în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, a condus un autoturism pe strada Vornicul Ureche din municipiul Caracal şi a accidentat pietonul S.D.N. care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliţie sau a procurorului.

Ulterior, în jurul orei 6,20, susnumitul a revenit la locul producerii accidentului ca pasager în acelaşi autoturism, susţinând că acesta a fost condus la momentul producerii accidentului rutier de sora sa, B.E.A. Fiind testat cu aparatul alcooltest, numitul B.F.S.C. a prezentat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat“, arăta Poliția Olt.

Magistrații au analizat toate probele de la dosar și au dispus ca tânărul polițist să fie încarcerat pentru următoarele 30 de zile.

Florin Silvian Codruț Belea din Caracal este polițist în Constanța. Tânărul venise în Caracal cu 5 zile înainte de accident pentru a-și petrece concediul de odihnă alături de familie și prieteni.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite